Naslovna    Vesti    Skijališta    Završena ski sezona na Kopaoniku
14

apr

2014

Završena ski sezona na Kopaoniku

Nakon 138 dana završeno skijanje u Srbiji.

Nakon tačno 138 dana završena je skijaška sezona u Srbiji. U nedelju je nakon pet meseci zatvorena sezona skijanja na Kopaoniku, a za to vreme prodato je više od 125 hiljada ski karata. Od novembra meseca, Skijališta Srbije napravila su 500.000 kubnih metara snega, zahvaljući kome je sezona trajala nesmetano i bez prekida u radu. Iako je bilo malo prirodnih padavina, sneg nas je obradovao u martu, kada je i zabeležena najviša visina snežnog pokrivača od 67 centimetara.

Najviše skijaša i bordera u jednom danu bilo 15. marta, kada se na stazama Kopaonika našlo oko 6500 ljubitelja sportova na snegu. Velika atrakcija ove zime bili su adrenalinski sadržaji na kojima je zabeleženo 35 hiljada vožnji.

Podsećamo da je skijaška sezona u Srbiji počela najranije u poslednjih osam godina, 27. novembra, a ski centar Kopaonik je u periodu novogodišnjih praznika bio jedini ski centar u regionu koji je radio i na temperaturama u plusu.

Nakon zimske sezone, Skijališta Srbije kreću u pripreme letnje sezone, a posetioce i ove godine očekuju brojni adrenalinski sadržaji i zanimljive planinske avanture.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar