Naslovna    Vesti    Skijališta    Mnogo sjajnih noviteta na Kopaoniku
05

nov

2014

Mnogo sjajnih noviteta na Kopaoniku

Skijališta Srbije i MK Mountain resort veoma ambiciozno ulaze u predstojeću turističku sezonu.

Skijališta Srbije i MK Mountain Resort pripremila su za predstojeću zimu mnogo lepih iznenađenja na Kopaoniku, a to je danas i predstavljeno u Hotelu 88 rooms u Beogradu. 

Ljubitelje skijanja i bordovanja posebno će obradovati informacija da su radovi na zamenama dve instalacije na atraktivnim stazama Gvozdac i Krčmar pri kraju i da će one biti puštene u rad 31. decembra. Takođe, veoma je važno što je staza Gvozdac produžena za 400 metara, takođe je i proširena kao i većina ostalih staza u centru najvećeg srpskog ski resorta.

- Imamo s čime da se pohvalimo. Ovo je godina velikih investicija Skijališta Srbije na Kopaoniku. Realizovali smo izgradnju šestoseda na stazama Krčmar i Gvozdac. Radi se o najmodernijim instalacijama sa haubama i grejačima kapaciteta 1.800 skijaša na sat sa mogućnošću proširenja. Pored toga, Gvozdac je produžen, tako da će na toj stazi skijanje biti komforije i bezdednije - rekao je direktor Skijašita Srbije Dejan Ljevnaić i dodao:

- Trudilli smo se da proširimo postojeće staze gde je to bilo moguće, to smo najpre uradili na stazama Karamen greben i Pančićev vrh, a otprilike će staze biti šire za oko pet metara s obe strane. Očekujemo i realizaciju postavljanja pokretne trake na Jarmu kako bi dolazak na Gobelju bio olakšan.

Ljevnaić je saopštio da su Skijališta Srbije prosledila predlog cenovnika ski karata vladi Srbije na usvajanje.

- Nismo mnogo menjali cene. Daću primer šestodnevnog ski pasa za odraslu osobu, a njegova cena iznosiće manje od stotinu vera u dinarskoj protivvrednosti, što je mnogo povoljnije od ostalih skijališta Evrope koja imaju sličnu dužinu staza kao Kopaonik - objasnio je on.

I ove godine Skijališta Srbije organizuju promotivne periode u kojima odobravaju popusta na svije usluge. Tako od ove sezone skijaši i boderi mogu da iskoriste popuste na trodnevne i četverodnevne ski karte  u okviru Top ski vikenda, koji će biti organizovan četiri puta tokom sezone (22 - 25  januar, 5 - 8. februar, 26. februar - 1. mart i 19 - 22. mart). Interesantno je da će Kopaonik biti organizator i Evropa snoubord kupa 31. januara i 14. februara, a čeka se odluka FIS o organizaciji Evrokupa u skijaškom slalomu i veleslalomu za žene.

Direktor MK Mountain resorta Nikola Avram istakao je da je sve spremno za peti po redu Ski opening (4 - 7. decembra) i rekao da su ispunjena očekivanja u vezi s prodajom kapaciteta tokom promotivnog perioda. Uspostavljena su i četiri čarter leta iz Moskve za Niš, kao i iz Turske za Niš, pa se očekuje znatno veći priliv turista sa tih tržišta. Avram je dodao da je novitet za ovu sezonu all inclusive paket koji omogućuje neograničenu konzumaciju hrane i pića kao i najam ski opreme. Gosti "Apartmana Konaci" mogu da ostvare 50% uštede za dodatne usluge u spa centru, restoranu, dečjem klubu i skijašnici kupovinom animacijskih kartica. Tokom decembra aktivni su specijalni paketi u hotelu "Grand", gde aranžman od četiri noćenja na bazi polupansiona iznosi već od 299 evra. Takođe, radi promocije letnjeg turizma na Kopaoniku, svako ko uplati sedam dana zimovanja, dobiće automatski dva dana gratis za letnji period.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar