Naslovna    Vesti    Skijališta    I dalje moguć prekid saobraćaja na putevima oko Kopaonika
08

mar

2015

I dalje moguć prekid saobraćaja na putevima oko Kopaonika

Trenutno je neprohodan put preko Brzeća, dok je na ostalim pravcima saobraćaj otežan.

Prohodnost puteva ka Kopaoniku i na samoj planini i dalje je veoma otežana, mada je situacija nešto bolja neko prethodnih dana.

U subotu uveče put iz pravca Jošaničke banje bio je u kolapsu, tako da je najbolje koristiti pravac preko Rudnice. U nedelju pre podne samo je neprohodan put iz pravca Brzeća, mada se očekuje da se do kraja dana i tu situacija popravi.

Na putevima su u subotu uveče ostala zaglavljena tri autobusa i nekoliko automobila, a pomoćnik načelnika Sektora MUP Srbije za vanredne situacije Bojan Tomić rekao je da su svi ipak uspeli da se probiju do Kopaonika i da niko nije ostao u smetovima.

Auto moto savez Srbije savetuje vozače i za danas (nedelja) da bez preke potrebe ne kreću na put ka Kopaoniku, pošto su zbog pojačanog vetra i vejavice mogući su kraći prekidi, a upotreba lanaca je obavezna.

Na putu od Brusa ka Brzeću došlo je do stvaranja snežnih lavina, pa su ekipe dežurnih službi na terenu, a saobraćaj trenutno obustavljen za sve kategorije vozila. Povremeni zastoji mogući su i na putu preko Jošaničke Banje i Rudnice, gde je saobraćaj otežan, a dodatno čišćenje otežava sneg koji neprestalno pada.

Saobraćaj Kopaonik - Jošanička banja otežano se odvija, samo jednom trakom, ali se očekuje normalizacija saobraćaja, rekao je Tomić. 

- Saobraćaj se odvija jednom trakom, ali tokom jutra očekujemo da se traka proširi i da se potpuno normalizuje put - rekao je Tomić. 

On je naveo da je pravac sa Kopaonika preko Rudnice u potpunosti čist i da će se on koristiti ako bude potrebe, dok je put preko Jarma iz pravca Brzeća i dalje u prekidu.

U svakom slučaju, ne krećite na put automobilom bez lanaca za sneg i prethodno se obavezno informišite o aktuelnom stanju na putevima!

Skijališta Srbije zbog loših vremenskih uslova i činjenice da u ski centru radi smanjeni broj staza, produžiće trajanje ski karata za jedan dan. U nedelju i ponedeljak će skijaši i borderi moći da se jave na prodajna mesta karata i da ostvare ovo pravo.

Foto: Twitter/Skijališta Srbije

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar