Naslovna    Vesti    Skijališta    Stigle kabine za Gold gondolu Zlatibor
07

feb

2017

Stigle kabine za Gold gondolu Zlatibor

Pet kabina sa po 10 mesta za sedenje, renomiranog francuskog proizvođača opreme Pomagalsky smeštene su u zatvoreno skladište u Braneškom polju na Zlatiboru, gde će sačekati montažu .

Prvi kontingent kabina koje je opština Čajetina kupila za izgradnju najduže panoramske gondola na svetu Gold gondole Zlatibor, dopremljen je iz Francuske. Pet kabina sa po 10 mesta za sedenje, renomiranog francuskog proizvođača opreme Pomagalsky smeštene su u zatvoreno skladište u Braneškom polju na Zlatiboru, gde će sačekati montažu.

Ovo je prvi kontigent od ukupno 55 kabina koliko će u budućnosti prevoziti turiste vazdušnom trasom od centra Zlatibora, preko Ribničkog jezera, do vrha Tornika. Kabine marke Sigma izrađene su po najvišim tehničkim standardima, poseduju držače za skije i bordove i imaju osvetljenje na solarne panele. Kabina čija je širina i visina dva metra teška je 600 kilograma.

Jedna od pristiglih kabina biće izložena kao eksponat u subotu u centru Zlatibora, gde će započeti narodna radna akcija za izgradnju Gold gondole Zlatibor. Na zbornom mestu volontera, iznad pijace, gde je 2015. godine položen kamen temeljac, više hiljada građana Čajetine, Zlatiborskog okruga i cele Srbije imaće priliku da vidi kabinu koja će biti montirana na najveću turističku atrakciju u Srbiji. Prezentacija kabine biće organizovana i za posetioce ovogodišnjeg Sajma turizma koji će biti održan od 22 - 26.februara u Beogradu.

Izvor: Opština Čajetina

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar