Naslovna    Vesti    Skijališta    Kraj sezone na Staroj planini
01

apr

2017

Kraj sezone na Staroj planini

Skijaška sezona na Staroj planini, zvanično zatvorena u petak.

Skijaška sezona na Staroj planini završena je u petak, 31.03, nakon 110 dana rada. Ovogodišnja skijaška sezona otvorena je 12. decembra, nedelju dana ranije od zvaničnog ski openinga. Od otvaranja skijališta. ski centar je radio u kontinuitetu bez prekida u radu, a najviše skijaša zabeleženo je 15. februara, kada je na stazama skijalo više od 1200 skijaša.

Za više od 3 meseca rada prodato je preko 21 hiljada ski karata, što je 30 posto više nego prethodne sezone. Tokom sezone ostvareno je 476 hiljada vožnji žičarom, a broj skijaša je povećan za 25 posto u odnosu na godinu pre. Najveća količina snega ove sezone zabeležena je 20. januara kada je visina snežnog pokrivača iznosila oko 73 centimetara.

Ski sezona 2016/17 na Staroj planini biće zabeležena kao jedna od najuspešnijih zimskih sezona, po broju gostiju, ostvarenih vožnji žičarom, ali i po ostvarenom prometu. Idealni vremenski uslovi tokom cele zime te rad sistema za veštačko osnežavanje doprineli su rekordnoj sezoni na ovoj planini.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar