Naslovna    Vesti    Skijališta    Falkensteiner preuzeo hotel "Stara planina"
13

sep

2012

Falkensteiner preuzeo hotel "Stara planina"

Austrijska kompanija u narednih petnaest godina upravljaće hotelom. Država ostaje vlasnik objekta

Austrijska kompanija Falkensteiner u narednih petnaest godina upravljaće hotelom „Stara planina“! Da Falkensteiner ima ozbiljne planove u Srbiji potvrđuje i činjenica da će 1. novembra otvoriti i novoizgrađeni hotel u Beogradu sa četiri zvezdice u koji je uloženo oko 45 milona evra.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Goran Petković je na konferenciji za novinare pojasnio da hotel i dalje ostaje u vlasništvu države.

- Vlasnišvo neće biti promenjeno, a dobra vest je što će Falkensteiner ulagati i razvijati hotelijerstvo na Staroj planini. Oni su motivisani da ostvare dobru zaradu jer će ostavljati određenu naknadu državi za upravljenje objektom – rekao je Petković i dodao da će ova kompanija na Staroj planini razviti hotelski biznis kakav imaju pojedini hoteli u Beogradu:

- Verujemo da će da izgrade i novi hotel na Staroj planini, kao i još dva u Beogradu jer planiraju da u Srbiji imaju pet hotela.  

Falkensteiner poseduje 32 brendirana hotela, upravlja nizom hotela širom Austrije, Hrvatske, Češke i Slovačke, a pod njihovim imenom su i tzv. "gradski hoteli" u Beču, Pragu, Bratislavi i Palermu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar