Naslovna    Vesti    Skijališta    Savin kuk ipak (ne)će raditi predstojeće sezone
17

okt

2012

Savin kuk ipak (ne)će raditi predstojeće sezone

Firma „Winter Rad", odbornika žabljačkog parlamenta Danka Stijepovića, zakupac je skijališta Savin kuk u sezoni 2012/13. Međutim ugovor danas ipak nije potpisan.

Nakon dva propala pokušaja prodaje skijališta Savin kuk na licitaciji, stečajna uprava je odlučila da raspiše tender za zakup.

Stijepović je u ime svoje firme „Winter Rad" na jučerašnjoj licitaciji ponudio najvišu cenu za mesečni zakup u iznosu od 17.400 evra. Početna cena mesečnog zakupa iznosila je 2.500 evra, a osim pobednika učesnici licitacije bili su vlasnik "MB hotela" Vukomir Marjanović, Žabljačani Mirko Vuković i Gojko Šarović, te predstavnici nikšićke firme „Tem komerc".

Skijalište će biti zakupljeno u periodu od 31. decembra do kraja marta naredne godine.

Da podsetimo, Stijepović je bio nezavisni kandidat za predsednika opštine Žabljak, a preko liste grupe građana „Srcem za Žabljak" osvojio je odborničko mesto.

Update:

Međutim, kako su u međuvremenu objavile podgoričke Vijesti, ugovor o zakupu skijališta Savin kuk za narednu zimsku sezonu, između Ski centra "Durmitor" u stečaju kao zakupodavca i firme "Winnter rad" iz Žabljaka, odnosno njenog direktora Danka Stijepovića kao zakupca, nije danas potpisan.

Oko 1,5 sati trajali su razgovori Stijepovića i stečajnog upravnika Čeda Gospića, i komentarisanja 26 članova, koliko ih je bilo u pripremljenom ugovoru.

Stijepović kaže da je ugovor ucenjivački i smišljeno sačinjen kako bi skijalište zakupio neko drugi. Kaže da na njega nije bilo nikakvih pritisaka da ne prihvati potpisivanje i izražava sumnju da je nečiji cilj da skijalište naredne zime ne radi.

Stečajni upravnik Čedo Gospić kaže da je ugovor sačinjen na osnovu zakona i bez bilo kakvih uticaja spolja ali da Stijepović nije prihvatio plaćanje prve rate pet dana nakon potpisivanja, nije pribavio bankarske garancije, ne prihvata akontativno plaćanje 15.000 evra za utrošenu struju.

Gospić dodaje da nedostaje potvrda iz Uprave prihoda o izmirenim obavezama. Kaže da je Stijepović namjeravao deo zakupljene imovine ustupiti trećim licima, što ugovor ne dozvoljava.

Gospić je najavio skoro raspisivanje novog oglasa.

Izvor: SEEbiz, Vijesti

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar