Naslovna    Vesti    Skijališta    Otvaranje neglečerskih skijališta u Alpima
31

okt

2012

Otvaranje neglečerskih skijališta u Alpima

Sada sa punim pravom možemo reći da sezona stvarno počinje. Ovih dana svoja vrata skijašima i borderima otvaraju ski centri niži od 2000m.

Sada već tradicionalno, prvo neglečersko skijalište u Austriji koje je otvoreno je Schladming-Planai čiji je najviši vrh na 1894m. Od prekjuče su u ovom ski centru u pogonu dve crvene staze, 7 Märchenwiesenabfahrt i 7a Planaihof Märchenwiese koje opslužuje osmosed Märchenwiesenbahn.

Za sutra je zakazano otvaranje Kitzbühel-a, dnevni ski pass će stajati 10€ za decu a 25€ za odrasle. Na raspolaganju će biti šestosed Resterhöhe, panorama lift Kitzbühel Alps kao i četvorosed Resterkogel.

Sutra će krenuti sa radom i glečer Presena iznad italijanskog skijališta Passo Tonale. Tokom vikenda je palo oko 70cm snega pa će svi ljubitelji skijanja i snowboarda imati idealne uslove.

Oko 30cm snega je palo i u samom mestu Tonale koje se nalazi na 1880m nadmorske visine pa je uprava skijališta odlučila da otvori i plavu stazu 33 Valena koju će opsluživati istoimeni četvorosed.

Dnevni ski pass koji pokriva Presenu i Tonale košta 28€, svi oni koji žele da skijaju dva dana izdvojiće 53€, trodnevni ski pass je 71€ a svi koji spajaju praznik Svi Sveti za četiri dana platiće 89€ što je veoma pristojna cifra.

Foto: Facebook, Planai-Schladming
 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar