Naslovna    Vesti    Skijališta    Sve više otvorenih skijališta u Alpima
10

nov

2012

Sve više otvorenih skijališta u Alpima

Kako se sezona bliži, sve je veći broj otvorenih ski centara u Evropi.

Obilne snežne padavine u toku ove nedelje kao i hladno vreme, omogućili su otvaranje većeg broja skijališta u Alpima pre planiranog početka sezone. Pojedini ski centri prijavili su i do 50cm novih padavina.

Austrija

Mnoga austrijska skijališta zabeležila su više od 30cm novog snega. Obergurgl i Schladming otvoreni su prošle nedelje. Iz Obergurgla najavljuju da će ovog vikenda u pogonu biti 5 žičara.

Uslovi na svih sedam austrijskih glečera su sjajni. Tako je na Hintertuxu moguće skijati na 50km otvorenih staza uz 16 ski liftova koji su u pogonu.

Francuska

Visina snežnog pokrivača u Tignesu iznosi 60cm. Ovog vikenda  moći će da se skija na Double M stazi koja se spušta sa Grande Motte glečera do Val Clareta. Iako još uvek nisu otvoreni, sjajni uslovi za ovo doba godine vladaju u Val Thorensu, Chamonixu i La Plagneu koji se otvaraju krajem meseca.

Italija

Danas se otvara Bormio, tri nedelje pre planiranog početka sezone. Od glečera otvoreni su Presena (70cm) iznad italijanskog skijališta Passo Tonale, Val Senales (80cm) i Cervinia (120cm).

Švajcarska

Švajcarska skijališta su zabeležila obilne padavine ove nedelje. Sedam ski centara je trenutno otvoreno. Sjajni uslovi vladaju u Saas Feeu gde je visina snega gotovo dva metra, a 60cm novog snega je palo u poslednja 2 dana. Pored Saas Feea otvoreni su još i Zermatt, Verbier, Laax, Klosters, Diablerets glečer i Diavolezza glečer iznad St. Moritza.

Nemačka

Otvorene su staze na Zugspitzu iznad Garmisch Partenkirchena.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar