Naslovna    Vesti    Skijališta    U planu gondole iz Brzeća i Jošaničke Banje do centra Kopaonika
26

nov

2012

U planu gondole iz Brzeća i Jošaničke Banje do centra Kopaonika

JP "Skijališta Srbije" imaju veoma ambiciozne planove za naredni period.

Ono o čemu se već dugo priča i mašta, izgleda da će uskoro postati stvarnost. JP „Skijališta Srbije“ za naš najveći ski centar Kopaonik naredne godine planiraju velike i značajne projekte, a između ostalih i izgradnju gondola iz Brzeća i Jošaničke Banje ka centru Kopaonika, što bi znatno olakšalo sam dolazak u centar, otvorilo nove mogućnosti za izgradnju objekata u Brzeću i Jošaničkoj Banji i turistički razvoj tih delova planine.  

Kako nam je potvrđeno iz JP „Skijališta Srbije“, pored gondola, koje će prevoziti turiste do centra i obrnuto, u planu je izgradnja šestosednje žičare Struga, kao i izgradnja i osnežavanje pripadajućih staza.

Projekat za izgradnju gondole od Brzeća je još uvek u ranoj fazi pripreme. Upravni odbor Skijališta Srbije je doneo odluku da se uđe u pregovore sa zainteresovanim investitorima oko realizacije projekta javnog privatnog partnerstva. U skladu sa odlukom, Skijališta Srbije su formirala radnu gupu koja bi trebalo da uđe u pregovore sa potencijalnim partenrom. 

Trenutno se određuju trase novih žičara, rešavaju pitanja oko imovinsko-pravnih odnosa, kao i pitanja oko promene prostornog plana.

Pored ove jako značajne investicije za turistički centra Kopaonik, u planu su i projekti izgradnje gondole iz Jošaničke Banje ka centru Kopaonika, projekat izgradnje instalacije ka vikend naselju, kao i projekat adaptacije akumulacija u deo turističke ponude, jezero na Malom jezeru.

Skijališta Srbije čine sve kako bi došlo do realizacije planiranih projekata, ali s obzirom da su u pitanju velike investicije potrebna nam je velika podrška i ozbiljni partneri koji umeju da prepoznaju značaj ovakvih investicija - odgovor je koji je Skijanje.com dobilo u JP “Skijališta Srbije”.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar