Naslovna    Vesti    Skijališta    Uz aplikaciju Ski Kopaonik lakše se skija
08

jan

2013

Uz aplikaciju Ski Kopaonik lakše se skija

Zvanična android aplikacija JP "Skijališta Srbije" nudi prilično interesantne sadržaje.

Iz JP "Skijališta Srbije" stiže interesantna android aplikacija „Ski Kopaonik“. Radi se o oficijalnoj aplikaciji, koja posetiocima najvećeg srpskog ski centra omogućuje da jednostavno, na brz način, dođu do najvažnijih informacija. Mi smo je već instalirali i isprobali njene mogućnosti, pa evo prvih utisaka:

Početni meni je veoma atraktivnog i modernog dizajna, tvorac aplikacije Zesium mobile Ltd. se u tom smislu prilično potrudio. Ski mapa je zapravo ona sa sajta „Skijalita Srbije“. Pomoću GPS u svakom trenutku možete da vidite gde se nalazite, kao i trenutnu temperaturu na planini.

Veoma korisna opcija je i direktno pozivanje Gorske službe spašavanja samo jednim dodirom na gornji desni deo ekrana. Takođe postoji mogućnost za slanje SMS.

Opciju MySki koristiće mnogi i urađena po uzoru na ski aplikacije koje su izuzetno popularne među skijašima i borderima širom sveta. Moći ćete da vidite vašu maksimalnu brzinu, pređeno rastojanje, broj spustova, kao i trenutnu visinu i brzinu. Sve ove podatke možete da sačuvate, pa da se kasnije u nekom od kafića hvalite pred prijateljima ili da organizujete zanimljivo takmičenje. Naravno, ukoliko želite da ovo više vaši prijatelji sa društvene mreže, to možete da ostvarite preko dugmeta „podeli“.

Informacije o radu žičara i staza, kao i o detaljnim vremenskim prilikama su neizostavne, a zasad su dostupni važni telefoni i Pravila ponašanja na skijalištu.

Opcija Web kamere nudi vizuelni pristup Kopaoniku, Staroj planini i Torniku. Na Kopaoniku možete da imate uvid u sedam tačaka, na Staroj planini šest, a na Torniku su instalirane dve kamere. Informacije o prodajnim mestima za ski karte u Beogradu i samoj planini postoje, ali bez telefonskih brojeva i cena. U sekciji Ski škole/rent naći ćete spisak nekoliko ski škola i mesta gde možete da iznajmite opremu. After ski nudi spisak kafića, restorana, noćnih kluobova, hotela i objekata za privatni smeštaj. Deo Video je zapravo link na seriju klipova na Youtubeu koji su vezani za Kopaonik.

Aplikacija je jednostavna, dobro zamišljena i prati trend, ali u nekim delovima ima prostora za poboljšanja. Posebno kada su u pitanju vesti, koje sada postoje samo u formi „Newsletter“ i tu je potrebna registracija. Verujemo da će „Skijališta Srbije“ uskoro u jednoj aplikaciji objediniti Kopaonik, Staru planinu i Tornik.    

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar