Naslovna    Vesti    Skijališta    Sezona već završena u Sandia Peaku
21

feb

2013

Sezona već završena u Sandia Peaku

Iako je sredina februara, skijalište Sandia Peak u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko već je zatvoreno zbog izuzetno male količine padavina ove sezone.

Zvaničnici ski centra Sandia Peak u Novom Meksiku koje se nalazi iznad Albukerkija, bili su prinuđeni da objave definitivno zatvaranje sezone 2012/13. Iako je zatvaranje usledilo čak mesec dana pre predviđenog datuma, teško je okriviti skijalište gde je palo samo 80cm snega od početka sezone a sada ga ima nešto manje od 35cm. Samo je staza za početnike i žičara koja je opslužuje bila u funkciji sve vreme.

„Sestrinski“ ski centar Santa Fe koji se nalazi nešto severnije, ima otvorenih 90% staza što je i razumljivo s obzirom da je tamo od početka sezone palo oko 2.5m snega.

Međutim, radnici će i dalje biti u pripravnosti te ukoliko bude pala veća količina novog snega skijalište će ponovo biti otvoreno. Na žalost srednjoročna prognoza nije tako sjajna pa je mala verovatnoća da će se to zaista dogoditi.

Sledeće otvaranje gondole „Sandia Peak Aerial Tramway„ zakazano je tek za početak letnje sezone kada će prevoziti mountain bikere i ostale posetioce iz obližnjeg Albukerkija.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar