Naslovna    Vesti    Skijališta    Počela sezona skijanja u Americi
14

okt

2012

Počela sezona skijanja u Americi

Nakon prošlonedeljnog otvaranja Wild Mountain-a u Minnesoti, ovog vikenda svoja vrata skijašima i borderima otvorili su Killington i Woodbury.

Iako su već tradicionalno prvi favoriti za otvaranje sezone u SAD bili Loveland i Arapahoe Basin iz Kolorada to se ovoga puta nije desilo. Zahvaljujući hladnom vremenu i arsenalom topova za veštački sneg, pretekao ih je Wild Mountain iz američke države Minnesota.

On je prethodnog vikenda otvorio svoje staze, tačnije plavu stazu „Dandy“ koju opslužuje jedan mali ski lift ali i to je bilo dovoljno da ponese titulu prvog ski centra u SAD koji je počeo sa radom. Po rečima Amy Frischmon, potpredsednice kompanije koja upravlja ovim ski centrom, postavljen je novi rekord pošto je najraniji početak sezone je do sada bio davne 1982. godine i to 18. oktobra.

Poznati ski centar iz Vermonta, Killington, ovog vikenda otvorio je dva ski lifta i jednu stazu. Zbog velike navale koja je bila očekivana, skijanje je omogućeno isključivo nosiocima Express Card-a koji su dan skijanja plaćali 25$ kao i vlasnicima sezonskog ski pass-a. Jednodnevni ski passovi nisu prodavani.

Još jedan ski centar koji će početi sa radom najranije u svojoj istoriji je Woodbury. Po rečima Roda Taylora, vlasnika ovog ski centra iz američke države Connecticut, topovi su prethodnih dana radili neprekidno kako bi omogućili današnje otvaranje.

Svim posetiocima Woodbury-ja će pored skijanja i snowboarda biti dostupni i drugi sadržaji kao što su zimski/letnji tjubing, zorbing (spuštanje u velikoj lopti) kao i spuštanje niz sajlu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar