Naslovna    Vesti    Skijališta    Gori "Rtanj" na Kopaoniku!
05

maj

2013

Gori "Rtanj" na Kopaoniku!

Na Kopaoniku je večeras, nešto posle 22 časa izbio požar u planinarskom domu Rtanj.

Na Kopaoniku je večeras nešto posle 22 časa izbio požar u planinarskom domu Rtanj, a prema rečima Predraga Marića, načelnika sektora za vanredne situacije, povređenih nema, dok vatrogasci pokušavaju da obuzdaju plamen i lokalizuju požar kako se ne bi proširio na okolnu šumu.

Planinarski dom Rtanj, u kome nije bilo gostiju, nalazi se ispod vrha Mali Karaman, a vatra je zahvatila najpre zahvatila jednu prostoriju od oko 60 kvadrata, a potom se proširila na krov.

Više od 30 vatrogasaca iz Raške i Brusa pokušava da obuzda visoki plamen, rekao je Marić i dodao da situaciju dodatno otežava što je građevina od drveta.

UPDATE:

- Sinoć u 22.20 časova primljena je dojava da gori odmaralište na Kopaoniku i za nekoliko minuta reagovala je vatrogasna jedinica sa samog Kopaonika. Uz pomoć kolega iz okolnih mesta, požar je lokalizovan jutros oko 3.40 časova i sprečeno je da se vatra proširi na okolnu šumu - preneo je Marić.

Ispostavilo se da je požar izbio u jednoj prostoriji doma "Rtanj" i da se ubrzo proširio na krov koji je u potpunosti izgoreo, kao i potkrovlje i jedan deo sprata, tako da je materijalna šteta velika.

Istorijat PSD "Rtanj" možete pogledati ovde.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar