Naslovna    Vesti    Skijališta    Prvi Samit skijališta Centralne Evrope na Kopaoniku
27

jun

2013

Prvi Samit skijališta Centralne Evrope na Kopaoniku

Na Kopaoniku danas zvanično počinje Prvi Samit skijališta Centralne Evrope.

Prvi “Sаmit skijаlištа Centrаlne Evrope - MoReSCE” biće održan na Kopaoniku, od 27. do 29. juna, u orgаnizаciji Skijаlištа Srbije, Centrа zа istrаživаnja i studije turizmа iz Novog Sada i Udruženjа hotelijerа Kopаonik.

Ski asocijacije, planinski centri, ključni akteri iz Centralne Evrope, kao i brojne uticajne ličnosti iz oblasti turizma okupiće se sa ciljem stvaranja platforme održivog ekonomskog razvoja planinskih centara Centralne Evrope i edukacije zaposlenih u domenu razvoja i promocije ovih turističkih destinacija. Ključne teme Samita tiču se strategije razvoja, dobrih primera u praksi i infrastrukture ski centara, kao i inovacija i korišćenja moderne tehnologije. Akcenat će biti stavljen na razmenu znanja i iskustva učesnika, sa ciljem boljeg i bržeg razvoja ove oblasti turizma.

U petak, 28. juna, na panelima će govoriti Goran Petković, državni sekretar u Ministarstvu finansija i ekonomije, Dejan Ljevnaić, v.d. generalnog direktora JP Skijališta Srbije, Damjan Pintar, potpredsednik Asocijacije evropskih ski centara, Frederic Pierret, izvršni direktor u Svetskog turističkoj organizaciji, William Stewart Foerderer Infante, stalni koordinator Ujedinjenih nacija u Srbiji i drugi. U subotu, 29. juna, predstaviće se ski centri iz regiona kao i novi portal za online prodaju ski passova, HotSkiPass.com.

Tokom dva dana biće održano šest različitih panela među kojima su “Mountain Resort Master Planning”, “Mountain Safety”, “Uphill Transportation Operators and Piste Management” i drugi.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar