Naslovna    Vesti    Skijališta    Skijanje ponovo u Verbieru ovog vikenda
12

jul

2013

Skijanje ponovo u Verbieru ovog vikenda

Čuveni švajcarski ski centar ponovo otvara deo skijaških staza ovog vikenda.

Atipično proleće i početak leta doneli su mnogim ski centrima hladno vreme i velike količine snega tokom maja i juna meseca. Odlični uslovi omogućili su, posle dugog niza godina, ponovno otvaranje nekoliko ski centara u letnjem periodu kao što su Cortina d’Ampezzo i Alpe d’Huez. Njima će se ovog vikenda pridružiti i švajcarski Verbier koji će za skijaše i bordere ponovo otvoriti gornji deo ski staza.

Ovaj ski centar je već pokušao u junu da ponovo otpočne sa radom kako je bilo dovoljno snega, ali ga je veoma loše vreme u tome sprečilo. Trenutno ima dovoljno snega i vremenska prognoza je dobra, tako da je uprava skijališta odlučila da predstojećeg vikenda ponovo otvori staze na Mont Fortu, a skijanje će biti moguće do Gentianesa, sa vertikalnom razlikom od 400 metara.

Ovaj glečerski deo skijališta radio je preko leta tokom osamdesetih godina prošlog veka, ali već skoro 25 godina ne radi zbog intenzivnog topljenja glečera, visokih temperatura i nedostatka interesovanja. Mont Fort predstavlja zahtevan teren – tokom zime to je crna staza prekrivena hupserima, namenjena iskusnim skijašima i snouborderima.

Ski liftovi će raditi tokom prepodneva, a ski karta će koštati 20 franaka. Žice iz podnožja mesta počinjaće sa radom u 8 ujutru, dok će liftovi na Mont Fortu biti u funkciji od 10-13h. Restorani na vrhu Mont Forta, na visini od 3,300m, kao i na Gentianesu (2,900m) će takođe raditi.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar