Naslovna    Vesti    Skijališta    Novosti sa skijališta Krvavec
23

nov

2013

Novosti sa skijališta Krvavec

Ski centar Krvavec u Sloveniji spremno čeka skijaše i bordere u sezoni 2013/14.

Jedan od najboljih slovenačkih ski centara Krvavec, u potpunosti je spreman za predstojeću zimsku sezonu. Unapređena je infrastruktura a tu su i brojne novine što se tiče sadržaja.

Najveća investicija je svakako novi baby lift Luža koji je zamenio stari na istoj lokaciji. Novi lift je dvostruko većeg kapaciteta a proizvođač Doppelmayr se potrudio da sve bude po najvišim standardima što se tiče bezbednosti transporta skijaša, pogotovo najmlađih.

U okviru lifta Luža, pored postojeće staze br. 2, izgrađen je i dečiji zabavni park namenjen prvenstveno najmlađima, početnicima i školama skijanja. Ovaj višenamenski park, uključivaće i neke dodatne elemente koji će značajno doprineti da najmlađima ni malo ne bude dosadno.

Skijalište Krvavec posebnu pažnju posvećuje porodicama sa decom pa su odobrili dodatnih 15% popusta na jednodnevni ski pass za čitavu porodicu koji će važiti tokom čitave sezone.

Što se tiče takmičara, protekle zime uspešno je implementirana prva faza izgradnje FIS poligona za alpsko skijanje. Ove jeseni taj poligon je značajno poboljšan tako što je produžena staza br. 17 i značajno unapređen sistem za proizvodnju veštačkog snega. To će značiti bržu pripremu staze za trening sa kompaktnim snegom što će povećati mogućnost za početak treninga već tokom jeseni. Staza je proširena ali ne na štetu rekreativnih skijaša koji će kao i do sada moći da uživaju u stazama ovog ski centra.

Takođe je urađen kompletan remont dvosede žičare Zloh a snowpark je dobio nekoliko novih elemenata koji će posebno obradovati freestylere.

Do kraja novembra traje akcija kupovine sezonskog ski passa, koji važi svim danima osim vikendom i praznicima, po ceni od 198€, nakon čega će biti povećana na 248€.

I za kraj jedna zaista lepa vest:

Očekuje se da bi početkom sledeće nedelje temperature trebale da padnu ispod nule, vlaga bi po prognozi takođe trebala da se spusti ispod 50% kako bi moglo da počne veštačko zasnežavanje. Ako nam se sve poklopi, možda bi uspeli već sledeći vikend otvoriti koju stazu – poručuju sa Krvaveca.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar