Naslovna    Vesti    Skijališta    Kopaonik spreman za otvaranje sezone
05

dec

2013

Kopaonik spreman za otvaranje sezone

Najveći ski centar u Srbiji spremno dočekao zvanično otvaranje zimske sezone 2013/14.

Danas na Kopaoniku počinje, sada već tradicionalni “Ski Opening” koji će trajati do nedelje, 08.12.2013., čime je i zvanično otvorena skijaška sezona na najvećem srpskom skijalištu.

Skijališta Srbije su, zahvaljujući optimalnim vremenskim uslovima te neprestanom radu sistema za veštačko osnežavanje, pripremila pet staza koja će raditi tokom ovog događaja od 5. decembra. Sve ljubitelje skijanja i snowboarda prevoziće žičare Karaman greben, Paničićev vrh, Krst i Mali karaman, a pripremljene su staze 7, 7a, 4b, 3a i 8.

- Sa optimalnom mešavinom prirodnog i veštačkog snega, napravljena je odlična podloga po kojoj ćemo nastaviti osnežavanje, kako bismo i dalje bili najbolji u Evropi po pripremljenosti staza – poručuju iz Skijališta Srbije.

Ukoliko se ukaže mogućnost, moguće je da će biti otvorena još neka staza tokom “Ski Openinga”.

Iz kompanije MK Mountain Resort, pripremili su specijalne “Free Ski” pakete za otvaranje sezone pa će svi koji borave u njihovim smeštajnim objektima Konaci, Hotel Grand I Hotel Angela imati besplatan ski pass tokom ova četiri dana.

Pripremljen je i bogat muzičko-zabavni program a u subotu, 07.12. svi zainteresovani će na stazi Malo jezero moći da izazovu najbolju srpsku skijašicu Nevenu Ignjatović na duel u takmičenju pod nazivom “Izađi Neveni na crtu”. Specijalni gost ovog događaja, biće Frank Wörndl, bivši nemački alpski skijaš i osvajač slalomske medalje sa Olimpijskih igara u Calgariju.

Da bi svi posetioci Kopaonika bili sugurni, konačno je otvorena ambulanta Urgentnog centra Srbije pa će tokom cele sezone posetioci ove planine u njoj moći da dobiju zdravstvenu pomoć. O zdravlju posetilaca Kopaonika brinuće šest lekara specijalista, dve medicinske sestre i medicinski tehničar, a ambulanta, koja se nalazi u krugu "Konaka", opremljena je najmodernijim medicinskim uređajima.

Direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije Zlatibor Lončar rekao je da će ove sezone lekarima na Kopaoniku, osim sanitetskog vozila, na raspolaganju biti i helihopter MUP-a za hitne slučajeve.

U sredu, 04.12. održana je vežba spasavanja "Kopaonik 2013", u kojoj su učestovali pripadnici jedinice Žanadrmerije MUP Republike Srbije, Gorske službe spasavanja, Urgentnog centra KCS i Javnog preduzeća "Skijališta Srbije". Cilj vežbe bio je prikaz načina organizacije i uređenja sistema bezbednosti u najvećem ski centru u Srbiji, kao i koordiniranog rada ovih službi.

Direktor Javnog preduzeća "Skijališta Srbije", Dejan Ljevnaić, ovom prilikom naglasio je da se ovo preduzeće opredelilo da ulaže u preventivu:

- Prošle godine nismo imali nijednu pretragu na stazama, zahvaljujući tome što smo obeležili granice skijališta i postavili vetroustave na ključnim mestima gde su se ljudi nekada gubili u magli - rekao je Ljevnaić.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar