Naslovna    Vesti    Skijališta    Na Kopaoniku 30% više gostiju
04

jan

2014

Na Kopaoniku 30% više gostiju

Uprkos toplom vremenu ski centar Kopaonik beleži povećanje broja turista zahvaljujući veštačkom snegu i odlično pripremljenim stazama.

Više od 10 hiljada domaćih i stranih turista tokom praznika boravi na Kopaoniku, a zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, ljubitelji snega i zimskih sportova imaju priliku da uživaju u skijanju na 35 centimetara utabanog snega.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Dejan Ljevnaić rekao je da je sezona odlično počela i da u toku jednog dana na stazama Kopanika skija više od 5 hiljda skijaša:

- Da je sezona počela odlično, govori podatak da je promet od ski karata u ovom periodu uvećan za 30 posto u odnosu na prethodnu sezonu. Staze su odlično pripremljene i zadovoljstvo skijaša nam pokazuje da će ovo biti još jedna uspešna sezona - naglasio je Ljevnaić.

Bordere i skijaše trenutno prevozi 13 žičara i ski liftova, koji uživaju na 13 staza. Od ove sezone, pored skijanja, novi adrenalinski sadržaji, bob na šinama, tjubing i zip lajn rade za turiste Kopaonika. Zbog velikog interesovanja, radno vreme ski centra je produženo za pola sata, pa će skijalište raditi od 8:30 do 16 časova.

Tokom novogodišnjih praznika na Kopaoniku se gotovo nije moglo naći slobodnog smeštaja. Prema rečima Nikole Avrama, direktora MK Mountain Resorta, svi kapaciteti ovog najvećeg hotelskog kompleksa bili su popunjeni, a trend odlične posete se nastavlja i za vreme školskog raspusta kada se još samo za sledeći vikend može rezervisati mali broj raspoloživih soba u hotelima Grand i Angella:

- Od 19. januara su i cene smeštaja niže, zbog čega je veliko interesovanje za taj promoivni period koji traje i tokom februara i marta. Ova sezona će po svemu sudeći nadmašiti očekivanja, jer već u ovom trenutku možemo govoriti o povećanju od 30 posto noćenja u odnosu na prethodnu sezonu - istakao je Nikola Avram.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar