Naslovna    Vesti    Takmičenja    Prodali krave, dobili ćerku šampionku
ZOI Sochi 2014
18

feb

2014

Prodali krave, dobili ćerku šampionku

Roditelji Kaitlyn Farrington, koja je osvojila zlato u halfpipeu u Sochiju, morali da rasprodaju farmu kako bi je finansijski podržali.

Da priča kako u pojedinačnim sportovima roditelji moraju da se žrtvuju da bi im dete stiglo do visina nije svojstvena samo za ove krajeve, potvrđuje i slučaj olimpijske šampionke u snoubord halfpipeu.

Amerikanka Kaitlyn Farrington, koja se u Sochiju okitila zlatnom medaljom, otkrila je da su njeni roditelji morali da prodaju krave sa farme kako bi došli do novca za njeno usavršavanje u snoubordu. Kada je postalo jasno da je veoma talentovana, za dalji napredak nije bilo dovoljno sredstava i prodaja krava je bila jedino rešenje.

- Mama i tata su me uvek veoma podržavali. Počela sam da se takmičim na sve značajnijim prvenstvima i nije bilo dovoljno novca za putovanja i sve ostalo. Tata je morao da prodaje krave i sećam se da smo to radili sredom na lokalnoj pijaci. Pomagala bih mu da utovari po dve krave u prikolicu. Sigurna sam da im one sada ne nedostaju – rekla je Kaitlyn.

Njeni roditelji Suz i Gary su nekada na farmi u Ajdahu imali 250 grla, a danas nemaju niti jedno. Zato im je ćerka postala olimpijski šampion.

- Uradio bih sve za nju. Pogledajte šta smo danas dočekali – rekao je presrećni otac kada je Kaitlyin osvojila zlato.

Interesantno je da do pre tri dana olimpijska šampionka u halfpipeu uopšte nije bila uvrštena na Wikipediju.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar