Naslovna    Vesti    Takmičenja    Nevena Ignjatović: Srećna sam
ZOI Sochi 2014
18

feb

2014

Nevena Ignjatović: Srećna sam

Srpska skijašica zadovoljna 28. mestom na ZOI u Sochiju.

Dugo je Nevena Ignjatović sanjala drugu vožnju u Svetskom kupu, a to joj se desilo na još većem takmičenju – na Olimpijskm igrama u Sochiju. Nevena je tako napravila najbolji rezultat u skijanju za Srbiju, a treći, ako se računa i država pod nazivom Srbija i Crna Gora.

Odlično je Nevena odradila prvi lauf u veleslalomu, u disciplini koja joj nije najjača, i to posebno treba da raduje. Da je ponovila takvo izdanje i u drugoj vožnji, plasman bi bio još bolji. Međutim, i 28. mestom je ostvarila cilj i najavila da od nje možemo očekivati dosta i u slalomu. 

- Zadovoljna sam što sam uspela da uđem u 30 najboljih u prvoj vožnji, to mi je i bio cilj. Ceo dan sam bila odlično raspoložena i nisam razmišljala o konačnom ishodu. Sjajno je što sam imala priliku da u drugoj trci startujem druga po redu. Znam da sam tu vožnju mogla da odskijam bolje, grešila sam, ali ni uslovi nisu bili najbolji. Ceo da je padala kiša. Ipak, srećna sam što sam uspela da ostvarim ono što sam zacrtala i to u veleslalomu, koji mi je slabija disciplina. Radujem se slalomu i očekujem još bolji rezultat – rekla je Nevena posle trke, a slično je bio raspoložen i njen trener Miha Malus:

- Zadovoljan sam, naročito prvom vožnjom. Super je što je Nevena imala mogućnost da i na velikom takmičenju oseti kako je to startovati među prvima. U drugu vožnju je ušla malo nervoznije i sa dozom rezerve, ali sam zadovoljan onim što je Nevena pokazala danas - naglasio je Malus.

Skijajući za Srbiju i Crnu Goru Mirjana Granzov je na ZOI 1998. u Naganu bila 27. u slalomu, dok je Marko Đorđević 2002. u Solt Lejk Sitiju zauzeo 26. mesto takođe u slalomu. 

Neveni Ignjatović sada preostaje da se što bolje psihički pripremi za slalom u petak.

Foto: OKS

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
19

feb

2014

11:57  |   Darija [neregistrovani]

Ovo je veliki uspeh! Svaka cast Nevena!!!! ja sam sve nase pratila preko aplikacije Olimpijski tim Srbije, koju sam besplatno skinula, i koju svima preporucujem ... pozzzz

Preporuka

Ostavi komentar