Naslovna    Vesti    Takmičenja    Svindal operisao Ahilovu tetivu
19

okt

2014

Svindal operisao Ahilovu tetivu

Jedan od najboljih skijaša današnjice doživeo tešku povredu pred sam start sezone.

Loša vest za sve ljubitelja skijanja. Jedan od najboljih takmičara, legendarni Aksel Lund Svindal, operisao je Ahilovu tetivu i za njega je sezona završena pre nego što je i počela.

Osvajač olimpijskog zlata, višestruki svetski šampion i dvostruki pobednik Svetskog kupa doživeo je tešku povredu sasvim neočekivano.

- Bio sam na običnoj vožnji sa ostatkom tima u Soeldenu. Trening smo završili zezajući se s loptom i samo sam osetio da mi je kvrcnulo u peti. Znao sam da je nešto loše, povredio sam Ahilovu tetivu. Odmah su me prevezli u bolnicu u Innsbruck, gde su lekari ustanovili povredu i posle pet minuta je odlučeno da odmah idem na operaciju - opisuje Svindal i dodaje:

- Ovo se zaista desilo u najgorem trenutku, pred sam start sezone. Međutim, sada ne mogu ništa učinim i jedino mi preostaje da gledam unapred i ostanem pozitivan. Sada ne mogu da kažem kada ću biti spreman.

Svindal, koji je prošle sezone osvojio male Globuse u spustu i superveleslalomu, uskoro će se vratiti u Norvešku, gde će u Olimpijskom centru u Oslu biti utvrđeni pravci rehabilitacije.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar