Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lenzerheide, SG (m, ž): Još jedno otkazivanje
14

mar

2013

Lenzerheide, SG (m, ž): Još jedno otkazivanje

Iako se danas činilo da će najbolji superveleslalomaši odnosno superveleslalomašice ipak imati priliku da se bore za bodove u Lenzerheideu, to se ipak nije dogodilo. Muška trka je prekinuta a ženska otkazana!

Ni drugog dana završnice Svetskog kupa u švajcarskom Lenzerheideu, najbolji skijaši sveta nisu imali sreće. Nakon nekoliko odlaganja zbog magle i vetra, muški superveleslalom na stazi „Silvano Beltrametti“ je konačno krenuo u 13h (prvobitno je bio najavljen za 9:30h).

Nakon vožnje samo jednog takmičara, Francuza Gauthiera De Tessieresa, koji je imao dosta problema na jednom terenskom skoku kao i na samom kraju staze, bilo je jasno da nešto nije u redu. Usledio je novi prekid a trka je nastavljena posle 30-ak minuta.

Nakon njega, niz stazu se spustilo još osam takmičara među kojima i Ivica Kostelić koji je takođe, kao i mnogi drugi, imao problem na istom skoku kao i De Tesseires, s obzirom da se odmah nakon njega ulazi u oštar desni zavoj. Sve to je kulminiralo padom austrijskog skijaša Klausa Kroella koji je uleteo u zaštitnu ogradu. Dok je trajalo njegovo izvlačenje helikopterom, pojačao je i vetar te je odlučeno da se trka ipak prekine.

Čini se da je ovo moglo biti izbegnuto još pre samog starta kada je bilo jasno da uslovi na stazi nisu regularni. Start superveleslaloma za žene, nakon toga je bio zakazan za 15h ali ali su organizatori doneli odluku da uslovi na stazi ipak nisu bezbedni te je i ta trka otkazana.

Tako je Tina Maze stigla do superveleslalomskog kristalnog globusa bez borbe sa drugoplasiranom Juliom Mancuso, nakon što joj je onaj spustaški izmakao za samo jedan bod zbog jučerašnjeg otkazivanja trke.

Kod muškaraca je sve odavno poznato, norveški takmičar Aksel Lund Svindal najbolji je superveleslalomaš Svetskog kupa u sezoni 2012/13. Međutim današnje, kao ni jučerašnje otkazivanje trke, ne ide mu nikako na ruku pošto je prednost Hirschera u odnosu na njega 149 bodova kada je u pitanju generalni plasman.

Sutra je u švajcarskom Lenzerheideu na programu „Team Event“ koji je zakazan za 10:30h.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar