Naslovna    Vesti    Takmičenja    Are, SL, VSL (ž), SL, VSL (m): Najava trka
11

dec

2014

Are, SL, VSL (ž), SL, VSL (m): Najava trka

U petak, subotu i nedelju čeka nas bogat program u tehničkim disciplinama u Svetskom kupu.

Bogat takmičarski program narednih dana u švedskom Areu prouzrokovan je, između ostalog, i premeštanjem trka iz Courchevela i Val d’Iserea. Tako ćemo u naredna tri dana videti četiri trke – u petak je na programu veleslalom za žene i muškarce, subota je rezervisana za slalom skijašica, a nedalja za slalom skijaša.

U petak će najpre na stazu devojke, a radi se o veleslalomu koji zbog nedostatka snega neće biti održan u Francuskoj. Start prve vožnje je u 10.00, a druge u 13.00. Biće to prilika da vidimo da li u ovoj disciplini Austrijanka Eva-Maria Brem ima kapacitat da nastavi niz odličnih rezultata, ili će morati da lidersko mesto prepusti Mikaeli Shiffrin, Kathrin Zettel ili Anni Fenninger. Tina Maze trenutno ima 59 bodova u veleslalomu, ali je jedna od favoritkinja za pobedu.

Skijaši će na stazu u 16.00 časova (prva vožnja) i 19.00 (druga vožnja). Oni odrađuju veleslalom koji je bio predviđen za Val d’Isere. Očekuje se još jedan okršaj Marcela Hirschera, videćeg u ovoj disciplini, Teda Ligetyja, koji je u Beaver Creeku pokazao da se ne osvrće na povredu šake, sve boljeg Francuza Alexisa Pinturaulta, uvek opasnog talenta Henrika Kristoffersena... 

U subotu je na proigramu jedna trka, i to u najzahtevnijoj tehničkoj disciplini slalomu za žene. Prva vožnja predviđena je za 09.30, a druga za 12.30 časova. Frida Hansdotter zasad ima najbolji start sezone u slalomu, dok Mikaela Shiffrin, osvajačica malog Globusa, nije u najboljoj formi, ali se njen bum tek očekuje, možda baš u ovoj trci. Interesntno, ona je baš u Areu ostvarila prvu pobedu u karijeri u Svetskom kupu. Bilo je to 20. decembra 2012. Nicole Hosp, Tina Maze , Maria Pietilae-Holmner u krugu su skijašica koje će se naći na postolju.

Nedelja je takođe slalomski dan, ali uživaćemo u obračunu Marcela Hirschera, Henrika Kristoffersena, Felixa Neureuthera...Ovo će biti tek drugi slalom sezone. Mladi Norvežanin Kristoffersen zadao je udarac Marcelu u Leviju i sada treba očekivati odgovor fenomenalnog Austrijanca. Očigledno da bi ovo mogla biti neizvesnija sezona u slalomu, jer je Henrik stasao u pravog asa.

Program trka u Areu:

Petak:

Veleslalom žene

Prva vožnja 10.00, druga vožnja 13.00

Veleslalom muškarci

Prva vožnja 16.00, druga vožnja 19.00

Subota:

Slalom žene

Prva vožnja 09.30, druga vožnja 12.30

Nedelja:

Slalom muškarci

Prva vožnja 10:30, druga vožnja 13:30.

Sve trke direktno prenosi Eurosport i HRT.

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
11

dec

2014

19:39  |   Raks [neregistrovani]

Hvala!

Preporuka

Ostavi komentar