Naslovna    Vesti    Takmičenja    Are, VSL, SL (ž): Najava trka
12

mar

2015

Are, VSL, SL (ž): Najava trka

U Švedskoj su na programu pretposlednji veleslalom i slalom u Svetskom kupu.

Poslednja destinacija skijašica pre finala Svetskog kupa naredne nedelje u Meribelu biće švedsko skijalište Are. Na programu su tehničke discipline - u petak veleslalom (prva trka u 16:00, a druga u 19:00 časova), dok je subota je rezervisana za slalom (prva trka u 10:00, a druga u 13:30).

Očekuje nas više nego zanimljiva borba, pošto još ništa nije rešeno - ni kada je u pitanju generalni plasman, ni u ove dve discipline. U trci za Veliki kristalni globus Tina Maze ima 44 boda više od Anne Fenninger, dok trećeplasirana Lindsey Vonn ne može da se umeša u tu trku.

U veleslalomu trijumfu je najbliža Anna Fenninger, koja ima 46 bodova više u odnosu na Evu Mariju-Brem, a tu je još i Mikaela Shiffrin (-71), tako da Austrijanka mora da bude maksimalno oprezna ukoliko želi da odbrani titulu od prošle sezone.

Slična situacija je i u slalomu, gde Mikaela Shiffrin vodi sa prednošću od 30 bodova u odnosu na Šveđanku Fridu Hansdotter. Tina Maze je treća sa 105 bodova manjka. Frida sigurno odlično poznaje stazu Olympia, prošle godine je uspela da se popne na postolje, pošto je zauzela treće mesto. Bolje od nje bile su Tina Maze i Marija Pietilae-Holmner.

Mikaela Shiffrin u petak, odnosno petak 13, slavi svoj 20. rođendan, videćemo da li će sama sebi pokloniti pobedu. Amerikanka tako ne može da postane najmlađa skijašica u istoriji sa 15 pobeda do 20. godine. To je pošlo za rukom Francuskinji Perrine Pelen. Čak i da trijumfuje u obe trke, Mikaela bi ostala "kratka" za jedan dan. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar