Naslovna    Vesti    Takmičenja    St. Moritz domaćin Svetskog prvenstva 2017. godine
01

jun

2012

St. Moritz domaćin Svetskog prvenstva 2017. godine

Na 48. Medjunarodnom kongresu Svetske skijaške federacije doneta odluka o domaćinu Svetskog prvenstva u alpskom skijanju 2017. godine.

Kongres , koji je počeo 27. maja i traje do 2. juna, održava se po prvi put u Aziji, u južnokorejskom centru Kangwonland. Mesto održavanje je odabrano kako bi preko 800 delegata iz 75 nacionalnih ski asocijacija članica FIS-a, što bolje upoznalo regiju domaćina Zimskih olimpijskih igara 2018. godine,  PyeongChanga.

Na više od 100 sastanaka , Savet FIS-a i različite tehničke komisije raspravljali su o svim bitnim pitanjima iz sveta skijanja. Kao što smo već pisali, jedna od tema koja je izazvala dosta bure u skijaškoj javnosti , odnosila se na rigorozniju politiku FIS-a u pogledu komercijalnog obeležavanja opreme takmičara.

Najvažnija odluka doneta na kongresu, odnosila se na izbor domaćina FIS Svetskih prvenstava za 2017. godinu.  U konkurenciji švedskog Area i italijanske Cortine d’Ampezzo (povukla kandidaturu pred sam početak glasanja), pobedu je ubedljivo odneo St. Moritz sa 12 od ukupno 15 glasova. Ovo mondensko švajcarsko skijalište, koje je dva puta bilo domaćin Olimpijskih igara, tako će po 4. put postati organizator Svetskog prvenstva u alpskom skijanju.

Svetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama 2017. održaće se u finskom Lahtiu, dok će domaćin Svetskog prvenstva u snowboardu i freestylu 2017. godine biti Sierra Nevada, Španija.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar