Naslovna    Vesti    Takmičenja    Santa Caterina, S (m): Najava trke
27

dec

2014

Santa Caterina, S (m): Najava trke

Skijaši u nedelju voze spust u Santa Caterini u okviru Svetskog kupa.

Najbolji svetski skijaši će poslednjeg vikenda u 2014. godini voziti trku spusta u italijanskoj Santa Caterini, koja je kao organizator ovog takmičenja uskočila umesto Bormia. Bormio je prethodno otkazao tradicionalno domaćinstvo prednovogodišnjeg spusta jer organizatori nisu mogli da se dogovre sa predstavnicima FIS-a oko termina takmičenja. Trka u Santa Caterini će se voziti na stazi Deborah Compagnoni, nazvanoj po jednoj od najboljih italijanskih skijašica svih vremena.

Pre spusta u nedelju održan je samo jedan zvanični trening, dok je drugi po redu otkazan zbog lošeg vremena. Na jedinoj proveri pred takmičenje u Santa Caterini najbolje vreme ostvario je Nemac Josef Ferstl, drugi je bio Kanađanin Roger Brice, dok je treće mesto osvojio Italijan Christof Innerhofer.

Rezultati treninga često nisu mnogo mnogo indikativni za sam dan trke jer oni najboji se obično ne forsiraju previše na treninzima i snagu čuvaju za samo takmičenje. Najveći favorit za pobedu u Santa Caterini će ponovo biti Norvežanin Kjetil Jansrud koji je na svim trkama u brzim disciplinama ove sezone osvajao prvo ili drugo mesto. Među kandidatima za visok plasman biće i Steven Nyman, pobednik spusta u Val Gardeni, kao i Dominik Paris i Christof Innerhofer koji će pokušati da iskoriste prednost domaćeg terena.

Spust u Santa Caterini počinje u nedelju u 11:30h uz direktan prenos na Eurosportu i HTV2.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar