Naslovna    Vesti    Takmičenja    Kuehtai, VSL, SL (ž): Najava trka
27

dec

2014

Kuehtai, VSL, SL (ž): Najava trka

Skijašice će naredna dva dana voziti slalom i veleslalom u Kuehtaiju.

Umesto kalendarom predviđenog Semmeringa, najbolje svetske skijašice će u nedelju i ponedeljak voziti tehničke discipline u austrijskom Kuehtaiju. Zakazane trke su zbog nedostatka snega iz Semmeringa prebačene u Kuehtai pre desetak dana.

U veleslalomu među najvećim favoritkinjama za pobedu su Austrijanka Eva-Maria Brem, koja je pokazala odličnu formu ove sezone, kao i Tina Maze i Anna Fenninger. U borbu za podijum mogla bi da se umeša i Mikaela Shiffrin, pobednica prvog veleslaloma sezone u Soeldenu.

Što se tiče slaloma, velike favoritkinje su Šveđanke Frida Hansdotter i Maria Pietilae-Holmner, kao i Slovenka Tina Maze. Uvek opasne su i Mikaela Shiffrin i Austrijanke Niki Hosp i Kathrin Zettel.

U takmičenjima u Kuehtaiju učestvovaće i srpska skijašica Nevena Ignjatović koja je prijavljena za obe trke.

U generalnom poretku Svetskog kupa vodeća je Tina Maze sa 656 bodova ispred Anne Fenninger koja ima 407. U poretku slaloma vodeća je Frida Hansdotter sa 220 bodova ispred Tine Maze koja ima 11 bodova manje. U poretku veleslaloma vodi Eva-Maria Brem sa 220 bodova ispred Mikaele Shiffrin na drugom mestu sa 166 bodova.

U nedelju se vozi veleslalom sa startom prve vožnje u 10:00h, a druge u 13:15h. U ponedeljak je na programu slalom, prva vožnja počinje u 10:00h, dok je start drugog laufa u 13:00h. Sve trke će direktno prenositi Eurosport. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar