Naslovna    Vesti    Takmičenja    Sljeme spremno dočekuje FIS Svetski kup
01

jan

2015

Sljeme spremno dočekuje FIS Svetski kup

Sve je spremno za Audi FIS Ski World Cup “Vip Snow Queen Trophy” 2015 koji će se održati 04. i 06.01. na zagrebačkom Sljemenu.

Ženska i muška Audi FIS Ski World Cup “Vip Snow Queen Trophy” 2015 slalomska trka održaće se 4. i 6. januara 2015., što su neradni dani, te se na Sljemenu i ovoga puta očekuje više od 20.000 navijača, najavljeno je na medijskom predstavljanju koje je održano u zagrebačkom hotelu Westin.

Sljeme je u potpunosti spremno za utrke potvrdio je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora Vip Snow Queen Trophyja.

- Od petka 26.12. ujutro Crveni spust se intenzivno zasnježuje, čemu je dodatno pomoglo 40-ak centimetara snijega koji je pao u nedjelju. Predviđeno je zasnježivanje do 1. januara ujutro kade će se krenuti u završno razguravanje snijega i pripremu staze. Već se dio topova sa Crvenog spusta seli na Zeleni, a čim završi zasnježenje Crvenog spusta svi snježni topovi sele se na Zeleni spust i Plavi pust kako bi se pokušalo i te staze, ovisno o temperaturama sljedećih dana i raspoloživim količinama vode, spremiti za otvaranje za građanstvo i za trening natjecatelja - kaže Pavlek.

Rukovoditelj skijališta Sljeme Dragutin Žiljak također je pohvalio napore svih koji sudjeluju u osiguravanju vode za potrebe zasnježivanja staza te nagalasio kako je dosada Crveni spust zasnježen sa više od 60 centimetara snježnog pokrivača.

- Akreditirano je gotovo 500 novinara iz cijeloga svijeta te niz regionalnih i svjetskih televizijskih ekipa - poručila je voditeljica medijske službe Vip SQT Kristina Laco. - Na posljednjem ženskom i muškom slalomu bilo je više od 25.000 posjetitelja i uvjerena sam da ćemo ponoviti te brojke - kazala je Laco.

- Hrvatska radiotelevizija izravno će prenositi utrke Vip SQT, a ove godine po prvi puta i ekskluzivne kadrove uživo iz zraka - poručio je urednik Sportskog programa HTV-a Bruno Kovačević. Najavio je da će Hrvatska radiotelevizija iscrpno izvještavati sa svih događanja vezanih uz sljemenske utrke, od izvlačenja startnih brojeva do reportažnih priča o sudionicima natjecanja.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar