Naslovna    Vesti    Takmičenja    Zagreb, SL (m): Najava trke
06

jan

2015

Zagreb, SL (m): Najava trke

Svetski kup za skijaše nastavlja se trkom slaloma u Zagrebu. Na startu i srpski reprezentativac Marko Vukićević.

Najbolji svetski skijaši će prvu trku u novoj godini voziti na zagrebačkom Sljemenu. U utorak, 6.1. na programu je muški slalom, koji se kao i ženska trka u ovoj disciplini vozi na stazi Crveni spust. Prošle godine trka zbog loših vremenskih uslova nije održana, a titulu Snežnog kralja iz sezone 2012/13 brani najbolji slalomaš današnjice, Austrijanac Marcel Hirscher. Ove godine organizatori su imali dosta sreće se vremenskim uslovima pred sljemenski slalom, pa će takmičari imati idealne uslove za trku.

Marcel Hirscher će ponovo na Sljemenu biti favorit broj jedan, a konkurenti za visok plasman su i Nemci Neureuther i Dopfer, Norvežanin Kristoffersen i uvek u slalomu jaki Šveđani: Myhrer, Beck, Byggmark i ostali.

Hrvatska skijaška javnost uvek puno na domaćem terenu očekuje od Ivice Kostelića, koji ove godine ne briljira u Svetskom kupu. Domaće snage braniće još petorica skijaša, pa će tako na Sljemenu nastupiti nova mlada nada hrvatskog skijanja, Filip Zubčić, kao i Natko Zrnčić-Dim, Matej Vidović, Elias Kolega i Istok Rodeš. U Zagrebu će startovati i nekadašnji hrvatski reprezentativac, koji sada vozi pod mađarskom zastavom, Dalibor Šamšal.

Ova trka je dobra prilika i za ostale takmičare iz regiona da učestvuju u Svetskom kupu. Pored Slovenaca Mihe Kuernera i Matic Skubea, na Sljemenu će startovati Igor Laikert iz Bosne i Hercegovine kao i Antonio Ristevski iz Makedonije.

Posle dugog niza godina i Srbija će imati svog predstavnika u muškom karavanu Svetskog kupa. Slalom u Zagrebu voziće i srpski reprezentativac Marko Vukićević.

Slalom na Sljemenu biće noćni, sa startom prve vožnje u 15:05h, a druge u 18:10h. Petnaest najboljih slalomaša sveta podeliće startne brojeve na svečanom izvlačenju koje se veče pred trku organizuje na centralnom zagrebačkom trgu Bana Jelačića. Trke će direktno prenositi Eurosport i HTV2.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar