Naslovna    Vesti    Takmičenja    Zagreb primljen u Club 5
11

jun

2013

Zagreb primljen u Club 5

Trka na Sljemenu našla se u društvu legendarnih takmičanja u Kitzbühelu, Schladmingu, Val Gardeni, Val d'Isereu i Wengenu.

FIS kalendarska konferencija održana je u Cavtatu u Hrvatskoj uz prisustvo preko 600 delegata iz više od 70 zemalja, što je rekordan broj učesnika. Takođe, paralelno je održan sastanak udruženja tradicionalnih trka Svetskog kupa Club 5, na kojem je odlučeno da se u to udruženje primi i Zagreb, i to kao najmlađi član. Trka u Zagrebu postoji devet godina, a sada se našla u društvu legendarnih takmičenja u Kitzbühelu, Schladmingu, Val Gardeni, Val d'Isereu i Wengenu.

Savet FIS je u sklopu Konferencije razmotrio neka pitanja vezana za narednu sezonu, kao i doneo očekivane odluke.

Usvojeni su izveštaji organizaconih komiteta Svetskog prvenstva, Zimskih olimpijskih igara i Igara mladih, imenovani su tehnički direktori, a bilo je razgovora o predlozima Tehničke komisije FIS, kao i o poboljšanju nekih pravila. Jedna od važnijih tema bila su televizijska i markentiška prava za Svetska prvenstva u alpskim i nordijskim disciplinama 2019. i 2021. godine.

Odobrene su manje izmene u kalendaru Svetskog kupa, a to se odnosi na kombinaciju u Kitzbuehelu. Trka će biti održana u petak 24. februara, a sastoji se od superveleslaloma, koji će biti vožen pre podne i poslepodnevnog slaloma. Superkombinacija ulazi u program Svetskog prvenstva za juniore, a team event u bodovanje za trofej Marc Holder.

Takođe je odlučeno da će se direktor za muške trke FIS Gunter Hujara povući s te funkcije na kraju naredne sezone, a na njegovo mesto dolazi Markus Walender, kordinator za alpsko skijanje. Od aktivnog rada u FIS oprostila se Jan Tischhauser, koja je obavljala fukciju direktorke za ženske brze discipline.

Norveško mesto Hafjell imenovano je za domaćina Svetskog prvenstva u alpskim disciplinama za juniore 2015. Izneto je i pozitivno mišljenje o izvešatajima iz Sochija, gde se ubrzano radi na objektima za predstojeće Zimske olimpijske igre.

Foto: Skijanje.com

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar