Naslovna    Vesti    Takmičenja    Bad Kleinkirchheim, S, SG (ž): Najava trka
09

jan

2015

Bad Kleinkirchheim, S, SG (ž): Najava trka

Ženski Svetski kup se ovog vikenda seli u Austriju.

Posle trke slaloma održane u Zagrebu pre nekoliko dana, u akciju se ovog vikenda vraćaju i specijalistkinje za brze discipline. Austrijski Bad Kleinkirchheim biće ponovo posle nekoliko godina domaćin spusta i superveleslaloma za skijašice. Trke će se voziti na stazi nazvanoj po Franzu Klammeru, čuvenom austrijskom spustašu koji je rodom iz ovog mesta.

Naša ekipa je na licu mesta i danas smo imali čast i priliku da skijamo sa Franzom Klammerom. Zajedno smo provozali i stazu na kojoj će se održati trke. Staza je ledena, odlično pripremljena i izuzetno strma u gornjem delu.

Pre trka su održana i dva zvanična treninga. Na prvom je najbolje vreme zabeležila Tina Weirather iz Lihtenštajna ispred dve Italijanke, Johane Schnarf i Elene Fanchini. Na drugoj zvaničnoj proveri najbrža je bila Daniela Merighetti iz Italije ispred Nemice Viktorie Rebensburg i Amerikanke Lindsey Vonn. Nastup Lindsey Vonn je inače prethodnih dana dovođen u pitanje zbog virusa koji je pogodio ceo američki tim u brzim disciplinama.  

Ukoliko ipak nastupi ovog vikenda,  Lindsey Vonn će u Bad Kleinkirchheimu imati priliku da izjednači rekord po najvećem broju pobeda u Svetskom kupu koji već decenijama drži legendarna Austrijanka, Annemarie Moeser-Proell. Ona je u karijeri pobedila ukupno 62 puta dok je Vonnova pre nekoliko nedelja u Val d'Isereu stigla do 61. trijumfa u karijeri. Amerikanka će u narednom periodu imati nekoliko šansu da nadmaši čuvenu Austrijanku, s obzirom da su sledeća tri vikenda u ženskom Svetskom kupu na programu brze disciline.

Start trke spusta u subotu je u 11:30h, dok je superveleslalom na programu u nedelju u 11:15h. Trke će direktno prenositi inostrane tv stanice, među kojima i Eurosport.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar