Naslovna    Vesti    Takmičenja    Otkazan ženski spust u Bad Kleinkirchheimu
10

jan

2015

Otkazan ženski spust u Bad Kleinkirchheimu

Zbog vetra olujne jačine, organizatori su bili prinuđeni da otkažu današnji spust za žene.

Nakon dva uspešno održana treninga, četvrti spust sezone u ženskoj konkurenciji je na žalost otkazan zbog olujnog vetra koji je pogodio celu korušku regiju.

Reklame, sigurnosne mreže, šatori pa čak i komentatorska mesta, bukvalno su odletela pa organizatorima i direktorima trke ispred FIS nije ostalo ništa drugo nego da otkažu trku. Vetar je došao nakon kiše koja je padala prethodne noći a temperature su naglo porasle pa je staza “Franz Klammer” izgledala potpuno drugačije ovog jutra.

- Potrebno nam je još nekoliko sati da imamo celokupnu sliku toga šta je sve oštećeno tokom oluje i šta sve treba da se popravi i izgradi iznova – rekao je direktor trka ispred FIS, Atle Skaardal. On je dodao da je organizacioni odbor motivisan i spreman da radi čitavog dana kako bi stazu i ciljnu ravninu dovela u red za sutrašnji superveleslalom.

Prognoza za narednih 24h izgleda mnogo bolje pa se odluka o nedeljnoj trci očekuje danas oko 14h.

- Vetar će usporiti do sutra oko podneva a tada će ponovo biti u pojačanju. Tako da se nadamo da će nam to ostaviti dovoljno prostora da ipak održimo trku do tada – zaključio je Skaardal.

Izvor i foto: FIS

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar