Naslovna    Vesti    Takmičenja    Saalbach, S, SVL (m): Najava trka
20

feb

2015

Saalbach, S, SVL (m): Najava trka

Austrijsko skijalište posle 15 godina ponovo domaćin takmičenja najboljih skijaša sveta.

Svetsko prvenstvo u alpskim disciplinama je završeno, medalje su podeljene, a najbolji skijaši se okreću možda i najvažnijem delu sezone u Svetskoom kupu. Austrijski Saalbach posle 15 godina ponovo je domaćin takmičenja u "belom cirkusu", ovoga puta u brzim disciplinama - spust je na programu u subotu u 11:00 h, dok će supervelesllaom biti vožen u nedelju u istom terminu. Obe trke direktno prenosi Eurosport.

Borbe za Veliki i Mali kristalni globus ulaze u veoma interesantnu fazu i svaki propust ili lošiji rezultat može da bude koban. Kjetil Jansrud u spustu ima 127 bodova prednosti nad Dominikom Parisom, a 169 više od Giullerma Fayeda. U superveleslalomu je mnogo napetije, Paris Jansrudu "diše za vrat", odnosno, zaostaje samo 31 bod, dok treći Hannes Recihelt ima minus od 109 bodova.

U generalnom plasmanu Marcel Hirscher ima solidnih 180 bodova prednosti nad Jansrudom, ali s obzirom na to da do kraja ima još dosta trka, to mu ništa ne garantuje.  

Reklo bi se da Norvaženin sigurnim koracima juriša ka prvoj tituli u spustu u karijeri, Na prvom treningu je pobedio i pokazao da mu staza Schneekristall odgovara, dok je na drugom treningu prilično usporio, dok se Dominik Paris držao rezervisano na obe trening trke. Odlični su bili Austrijanci, posebno Max Franz, Matthias Mayer i Georg Streitberger, pa treba očekivati da pred domaćim navijačima učine sve da se neko od njih, uključujući i Hannesa Reichelta, popne na najvišu stepenicu postolja.  

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar