Naslovna    Vesti    Takmičenja    Skijaši: Staza u Saalbachu je previše brza i opasna
20

feb

2015

Skijaši: Staza u Saalbachu je previše brza i opasna

Spustaši se žale da je Schneekristall isuviše brza i da ima preoštrih delova.

Posle dva treninga na stazi Schneekristall u Saalbachu čak ni najhrabrijim spustašima nije svejedno - pista je mnogo brza i nezgodna. To su na svojoj koži osetili Kjetil Jansrud, koji je kolenom udario u zub i izbio ga, Beat Feutz, koji se tumbao posle pada i Brice Roger, kojeg je zaštitna mreža spasila težih povreda. Čak 17 skijaša nije uspelo da se održi na pravom kursu, odnosno, promašilo je kapije.

- Brza je, previše je brza - kaže vodeći u nabržoj disciplini Kjetil Jansrud i dodaje:

- Mnogo je teško održati se u slučaju i najmanje greške, videli ste mnogo momaka kojima to nije uspelo. Ide se preko limita i to nije u redu. Mislim da bi trebalo nešto da urade.

Amerikanac Travis Ganong ove nedelje je predstavnik takmičara u komunikaciji s FIS zvaničnicima. On im je izneo primedbe skijaša, ali je malo toga učinjeno.

- Trebalo bi da naguraju malo pravog snega i da preoblikuju neke delove kako bi prolazi bili glatkiji. Svaki mali deo koji su napravili je preoštar, tako da je to nešto potpuno drugačije od onog s čim se obično srećemo. Liiči mi na ski cross - objasnio je Gagong.

Austrijanci su na ovoj stazi odradili jedan trening više, pa onda ne čudi što su dominirali na drugom treningu. Max Franz je bio prvi ispred lokalnog favorita Georga Streitbergera i Matthiasa Mayera.

Spust je na programu u subotu (11:00 h), a superveleslalom u nedelju u istom terminu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar