Naslovna    Vesti    Takmičenja    Kvitfjell, S, SG (m): Najava trka
06

mar

2015

Kvitfjell, S, SG (m): Najava trka

Svetski kup za muškarce ovog vikenda gostuje u Norveškoj.

Norveški Kvitfjell biće ovog vikenda domaćin dve trke Svetskog kupa za muškarce. Najbolji svetski skijaši nastupiće u subotu i nedelju u spustu i superveleslalomu.

Pred trke za vikend održana su dva treninga spusta. Na prvom je najbolje vreme ostvario Austrijanac Hannes Reichelt, drugi je bio Italijan Werner Heel, dok je treće mesto osvojio Francuz Guillermo Fayed.

Na drugoj zvaničnoj proveri najbolji je bio Amerikanac Steven Nyman, dok su mesto među prvom trojicom ponovo ostvarili Guillermo Fayed i Werner Heel na drugom, odnosno trećem mestu.

Lokalni heroj i jedan od favorita je svakako i Kjetil Jansrud koji je vodeći u poretku Svetskog kupa i u spustu i superveleslalomu. Međutim, Jansrudu je drastično pala forma u poslednjih nekoliko nedelja tako da vise ne može da u napred računa na pobednička postolja kao na početku sezone kada je pobeđivao iz nedelje u nedelju. Norvežanin je najverovatnije izgubio veliki kristalni globus ukupnog pobednika Svetskog kupa od Marcela Hirschera, ali će sigurno dati sve od sebe kako bi do kraja sezone sačuvao male globuse u spustu i superveleslalomu.

U subotu je u Kvitfjellu na programu spust koji počinje u 12:00h. U nedelju se vozi superveleslalom sa startom u 10:45h. Trke će direktno prenositi Eurosport i HTV2.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar