Naslovna    Vesti    Takmičenja    "Zbrda Zdola Snow Fest" ovog vikenda na Žabljaku
20

mar

2015

"Zbrda Zdola Snow Fest" ovog vikenda na Žabljaku

"Zbrda Zdola Snow Fest 8" održava se ovog vikenda (20. do 22.03.2015) na Žabljaku, odnosno na skijalištu Javorovača.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i zimski tim Zbrda Zdola Dobri Do organizuju dane zimskih sportova „Zbrda zdola snow fest 8“. Manifestacija će se održati na Žabljaku, odnosno u ski centru Javorovača od 20. do 22. marta ove godine.

Ovaj događaj je nastavak nekada veoma uspešnog i posećenog eventa „Freestyle Snowboard Cup“.

Cilj oragnizatora je da festival već naredne godine dobije širok regionalni karakter a i ove godine su se potrudili da dovedu, kako u takmičarskom tako i u zabavnom delu programa, veoma atraktivne goste.

Sportski program je kombinacija zimskih sportova: snowboard, skijanje i nordijsko trčanje. Prijavljuju se ekipe i svaka broji po 3 člana, bordera, skijaša i nordijskog trkača.

Snowboard staza je napravljena kao bordcross staza, na čijoj trasi su postavljeni atraktivni skokovi, prepreke i kapije da bi takmičenje bilo što zanimljivije.

Skijaška staza je zamišljena kao paralel slalom sa potrebnim elementima dok je nordijska staza napravljena na polaznom nivou oko restorana Javorovača gde se nalazi i ciljna ravan.

Prvog dana po dolasku gostiju biće upriličena DJ party u restoranu Dvorište.

Drugog dana na skijalištu Javorovača, angažovani animator Žarko Stanišić vodiće program i zabavljati prisutne goste. U toku tog dela će nastupiti i Rambo Amadeus i bend. Predviđeno je da program bude završen oko 17h kada kreće proglašenje pobednika i dodela nagrada. Noćni program je osmišljen u restoranu Dvorište gde će nastupati PivaJazz band kao i DJ posle koncerta.

Trećeg dana je predviđen freeride na Šljemenu i zatvaranje festivala u restoranu Dvorište. Takođe su obezbijeđene promotivne cene pica na Javorovači, tako da će kuvano vino i rakija biti po 1€ a točeno pivo po 1,5€. Ski pas ce biti besplatan za oba dana.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar