Naslovna    Vesti    Takmičenja    Head i Rossignol predstavili timove za Svetski kup
24

okt

2015

Head i Rossignol predstavili timove za Svetski kup

U Soeldenu pred početak Svetskog kupa pojedini proizvođači održali su press konferencije na kojima su predstavili svoje timove i adute za predstojeću sezonu.

Zadnjih godina svakako najviše ulaganja u takmičarsko skijanje imao je Head. To se moglo i zaključiti po press konferenciji na kojoj je ovaj proizvođač okupio sve svoje zvezde i koja je bila izuzetno posećena.

Koliko Head pridaje pažnje takmičenju u Svetskom kupu moglo se zaključiti i samom činjenicom da je konferenciju otvorio prvi čovek ove kompanije, Johan Eliasch. On je izneo planove za novu sezonu, a to su pobeda u konkurenciji brendova kao i titule u ukupnom poretku Svetskog kupa u ženskoj i muškoj konkurenciji.  Eliasch se osvrnuo i na aktuelan trenutak i budućnost ovog sporta, rekavši da su FISu potrebne nove ideje i energija kako bi skijanje učinili popularnijim sportom, naročito u van alpskim zemljama i Americi. Takodje, ideju o izbacivanju spusta sa Olimpijade nazvao je kao “najgluplja stvar koju je čuo u poslednje vreme”.

Kada je u pitanju Head tim za predstojeću sezonu, on se sa pravom može nazvati dream tim, naročito u brzim disciplinama. Ono što malo kvari planove su problemi sa povredama. Trenutno su povređeni Anna Fenninger, Dustin Cook i Beat Feuz, dok iz povreda “izlaze” Lindsay Vonn i Matthias Mayer. Svakako najveće zvezde tima su Lindsey Vonn, Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Ted Ligety i Alexis Piturault. Novi članovi tima su Lara Gut i Erik Guay.

Kada je Rossignol u pitanju, sva njihova pažnja je usmerena na Henrika Kristoffersena. Tako je i press konferencija bila isključivo njemu posvećena. Na konferenciji je emitovan film o Henriku i objavljen je produžetak saradnje sa mladim Norvežaninom u trajanju od 3 godine.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar