Naslovna    Vesti    Takmičenja    Svetski kup ponovo u Meribelu
04

jul

2012

Svetski kup ponovo u Meribelu

Poznati francuski ski centar posle 18 godina ponovo će biti domaćin najboljim skijašicama sveta

Poznati francuski centar Meribel posle 18 godina ponovo će biti domaćin trkama Svetskog kupa. Mala Engleska na Alpima, kako još zovu ovaj resort, ugostiće najbolje skijašice sveta od 23. i 24. februara, kada su na programu takmičenja u spustu i superkombinaciji.  

Alte Skaardal, direktor FIS za žensko takmičarsko skjanje, kaže da će tokom leta biti izvršene sve inspekcije i korigovanje staza u Meribelu.

- Već smo  počeli sa prilagođavanjem nekih staza na kojima će biti vožene trke Svetskog kupa. Meribel ima sjajnu infrastrukturu koja datira još od 1992, kada je bio deo Zimskih olimpijskih igara. Objekti su u međuvremenu modernizovani. Nema sumnje, takmičenje u februaru 2013. godine biće organizovano kako valja. Trke sledeće godine biće odličan test za nedelju finala Svetskog kupa 2015. godine. Sa punim programom od 9 takmičenja, Finale je uvek zahtevan poduhvat – ocenio je Skaardal.

U poslednje tri godine u Meribelu, koji je sastavni deo ogromnog kompleksa Tri doline, vožene su trke Evropskog kupa. Markus Waldner, Koordinator FIS-a za muški Evropa Kup je dodao:

- Imali smo muški  Evropa Kup u Meribelu poslednje tri godine, od 2010-2012. godine, kada su vožene sve discipline osim spusta. To je sjajna staza, puna izazova sa odličnom konfiguracijom terena. Staza za spust planirana za dame sledeće godine i Finale 2015. godine biće drugačija u gornjem delu u odnosu na onu koja je korišćena za Olimpijske igre 1992. godine, jer taj gornji deo više ne može da se koristi zbog prevelike strmine, a i iz ekoloških razloga. Biće još radova sledećeg leta iznad starta predviđenog za superveleslalom, a gradi se i novi tunel za gledaoce. Ostale staze, od superveleslaloma do veleslaloma su manje više iste kao 1992. godine.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar