Naslovna    Vesti    Takmičenja    Ivica Kostelić: Gotovo je, ovo je moja poslednja trka
13

jan

2017

Ivica Kostelić: Gotovo je, ovo je moja poslednja trka

Legendarni hrvatski skijaš osvojio bodove u alpskoj kombinaciji u Wengenu i rekao zbogom takmičenjima.

Legendarni hrvatsaki skijaš Ivica Kostelić završio je karijeru! On je u Wengenu, na skijalištu gde je postizao najveće uspehe, osvojio bodove u alpskoj kombinaciji i kada je prošao kroz cilj, televiziji ARD je rekao:

- Gotovo je, ovo je bila poslednja trka u mojoj karijeri.

Ivica Kostelić je tako završio karijeru koju bi svaki skijaš mogao poželeti, a neki samo sanjati.

Uprkos bolnom kolenu, Ivica je odskijao svoju poslednju trku u karijeri i rekao zbogom planinama, snegu i ledu, hladnoći... Bolno koleno sada će morati na operaciju, biće to njegova "jubilarna" 15. operacija u karijeri.

Da je majstor, majstor je. Od 2001. godine, kada je u Aspenu osvojio slalomsku trku Svetskog kupa sa startnim brojem 64, pa do srebra 2014. godine u superkombinaciji na Olimpijskim igrama u Sochiju, Ivica je uvek bio sinonim za upornost, volju i želju.

Na skije je stao u najranijoj dobi, a prvu značajniju pobedu ostvario je 1992. godine pobedom u veleslalomu u slovačkoj Vratni. Nastavlja s uspesima, a 1997. godine osvaja bronzanu medalju u kombinaciji u Schladmingu. Nakon juniorske karijere zaredale su povrede, ali Ivica se nije predavao. Zatim je stigla pobeda, koja je i dan-danas ostala najveća u karijeri. Niko nikad pre i posle nije osvojio trku Svetskog kupa s tako visokim brojem. Iako je prva pobeda stigla u Aspenu, njegovo najdraže skijalište postao je Wengen, gde je neprikosnoven. Ima šest pobeda i čak 13 postolja, više od bilo kog skijaša u istoriji. Wengen je bio i ostao njegov teren, verojatno ga je zato i izabrao za oproštaj.

Poslednja velika medalja stigla je na ZOI u Sochiju 2014. gde je osvojio srebro u kombinaciji i skupo ga platio. Da bi bio spreman za ZOI godinu dana ranije podvrgao se još jednoj operaciji kolena, koje nakon toga više nikad nije bilo isto.

Ante Kostelić nedavno je izjavio da bi Ivica 15. operacijom kolena u karijeri mogao nastaviti skijati, ali Ivica je odmah odbacio takvu mogućnost. Desetak dana kasnije odlučio je da završi karijeru. Odlazi kao sedmi najbolji slalomaš svih vremena po FIS i 17. najbolji skijaš u istoriji.

Izvor: 24sata.hr

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar