Naslovna    Vesti    Takmičenja    Nevena nastavlja sa sjajnim rezultatima
20

jan

2017

Nevena nastavlja sa sjajnim rezultatima

Nevena Ignjatović beleži odlične rezultate na takmičenjima u Južnoj Koreji.

Posle sjajnih rezultata ostvarenih ove sezone u Svetskom kupu, najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović otputovala je u Južnu Koreju gde trenutno nastupa u trkama Far East kupa, koji predstavlja azijski pandan Evropa kupa. Nevena vozi trke veleslaloma i slaloma, a cilj odlaska u Koreju bio je da se popravi plasman na svetskoj listi, a takođe i upoznavanje sa stazama na kojima će se održavati takmičenja na ZOI 2018. godine.

Ignjatović je do sada postigla po jedan pažnje vredan rezultat u obe discipline. U veleslalomu je bila treća, čime je stigla do najboljih FIS bodova u ovoj disciplini u dosadašnjoj karijeri koji sada iznose 8.15.

U slalomu je Nevena bila još bolja s obzirom da je uspela da se domogne najviše stepenice pobedničkog postolja. Ova slalomska pobeda donela joj je i najbolji karijerni FIS saldo u ovoj disciplini, pa sada ima ukupno 6.00 bodova.

Srpska skijašica će do kraja boravka u Južnoj Koreji nastupiti ovog vikenda u još nekoliko slalomskih trka, a dobar rezultat će joj doneti dodatno pomeranje u plasmanu na svetskoj listi.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar