Naslovna    Vesti    Takmičenja    Skijaši nastupili u Beaver Creeku a skijašice u Lake Louiseu
04

dec

2017

Skijaši nastupili u Beaver Creeku a skijašice u Lake Louiseu

Najbolji svetski skijaši i skijašice vozili po tri trke u Americi i Kanadi proteklog vikenda.

Svetski kup u skijanju u obe konkurencije i dalje je prethodnog vikenda bio na američkom kontinentu, pa su skijaši vozili svoje trke u SAD, u Beaver Creeku, dok su se skijašice takmičile u kanadskom Lake Louiseu.

U muškoj konkurenciji na programu su bile trke spusta, superveleslaloma i veleslaloma. Najbolji u superveleslalomu voženom u petak bio je Austrijanac Vincent Kriechmayr, kome je to bila premijerna pobeda u karijeri u Svetskom kupu. Drugo i treće mesto zauzeli su Kjetil Jansrud i Hannes Reichelt.

U subotu je u Beaver Creeku bio na programu čuveni spust na stazi Birds of Prey. Aksel Lund Svindal je još jednom pokazao kakav je majstor i da je posle duge pauze ponovo onaj stari. Svindal je startovao sa brojem 1, odvezao sjajno i do kraja trke niko nije uspeo da nadmaši njegovo vreme. Beat Feuz je bio drugi, dok je sjajno treće mesto pripalo mladom Nemcu Thomasu Dressenu.

Poslednjeg dana takmičenja u Koloradu na programu je bio veleslalom. Marcel Hirscher se vratio na velika vrata pobedom, a podijum su kompletirali Henrik Kristoffersen i Stefan Luitz.

Što se tiče skijašica one su u Lake Louiseu vozile dva spusta i jedan superveleslalom. U prvom spustu trijumfovala je Cornelia Huetter, druga je bila Tina Weirather, dok je treća bila Mikaela Shiffrin. Shiffrinova je narednog dana u novoj trci spusta pokazala da treće mesto nije bilo slučajnost, ovoga puta odvezla je još bolje i došla do prve pobede u spustu u karijeri. Druga i treća bile su Viktoria Rebensburg i Michelle Gisin.

U nedelju je u Lake Louiseu vožen ženski superveleslalom. Najbolja je bila Tina Weirather, drugo mesto pripalo je Lari Gut, dok je treća bila Nicole Schmidhofer.

Lindsey Vonn, rekorderka po broju pobeda u Lake Louiseu sa 18 trijumfa imala je vikend za zaborav sa dva izletanja sa staze u spustu i superveleslalomu i jednim prosečnim plasmanom u drugoj trci spusta.

Svetski kup se sledećeg vikenda ponovo vraća u Evropu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar