Naslovna    Vesti    Takmičenja    Are, SL (ž): Maria Hoefl-Riesch za stotinku!
10

mar

2012

Are, SL (ž): Maria Hoefl-Riesch za stotinku!

Nemica Maria Hoefl-Riesch, trijumfovala je na pretposlednjem slalomu sezone koji je vožen na stazi Olympia u švedskom Areu. Ona je do pobede stigla s ukupnim vremenom 1:49.85, samo jednu stotinku brže od drugoplasirane Slovakinje Veronike Zuzulove

Treća je danas bila Kanađanka Marie-Michele Gagnon uz 11 stotinki zaostatka u odnosu na pobednicu. Četvrto i peto mesto, osvojile su domaća takmičarka Therese Borssen (+0.25s) i Italijanka Irene Curtoni (+0.28s).

Tina Maze je bila osma uz samo trideset dve stotinke zaostatka što dovoljno govori o neizvesnosti današnje trke jer su se vremena prvoplasiranih deset takmičarki razlikovala za samo 40 stotinki.

Zuzulova zaista nema sreće jer je do sada u karijeri osvojila sedam trećih i tri druga mesta a danas je bila jedinstvena prilika da se konačno popne na najviši stepenik s obzirom da je imala vođstvo nakon prve vožnje. Međutim sjajnom drugom vožnjom, Hoefl-Riesch je stigla do svoje prve slalomske pobede ove sezone.

U trci za mali kristalni Globus sve je već poznato, osvojila ga je Marlies Schild (današnju trku završila na deobi 6. pozicije sa Fridom Hansdotter). Ona trenutno ima 700 bodova, čak 307 više od drugoplasirane Tine Maze. Treća je Michaela Kirschgasser sa 352 boda.

Skijašice se sada sele u austrijski Schladming gde će se voziti finalne trke Svetskog kupa od 14.03-18.03.2012.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar