Naslovna    Vesti    Takmičenja    Kalle Palander završio karijeru
20

sep

2012

Kalle Palander završio karijeru

Posle serije povreda, čuveni Finac je objavio da se povlači iz takmičarskog skijanja.

Tridesetpetogodišnji finski specijalista za tehničke discipline pretrpeo je prošlog oktobra još jednu u nizu povreda kolena na otvaranju Svetskog kupa u Soelden-u. U četvrtak 20. septembra objavio je da je odlučio da završi karijeru.

-Ova odluka je konačna. Prvi put sam odustao u aprilu, ali sam onda opet počeo da treniram. – rekao je Palander.

Odluku je doneo posle dugog perioda razmišljanja.

-Moja oprema čeka spremna od Soeldena prošle godine. Juče sam je uzeo i spustio sve iz garaže u podrum.  Osećaj je bio malo čudan, moram da priznam. Razmišljao sam da obujem ski cipele još jednom, ali sam odlučio da ipak to ne radim.

- Bilo bi previše lako reći da odustajem jer telo to više ne može da izdrži. Ali to nije razlog. Fizički sam dovoljno u formi i da sam imao motivaciju, žar, volju i veru mogao sam da se vratim na vrh da sam nastavio.

- Osećam olakšanje. Više ne postoji pritisak da uđem u formu do Soelden-a. Morao sam da forsiram sebe da treniram, a onda kada bih stigao tamo samo sam gubio vreme u tererani. Vreme je za neke druge stvari.

Kalle Palander je kao prvi Finac osvojio zlatnu medalju u slalomu na Svetskom prvenstvu u Vail-u 1999. godine. Debitovao je u Svetskom kupu u decembru 1996. godine i ostvario 14 pobeda, u slalomu i veleslalomu. Osvojio je mali kristalni globus u slalomu u sezoni 2002/03.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar