Naslovna    Vesti    Takmičenja    Osnovan novi ski tim
16

okt

2012

Osnovan novi ski tim

Amerikanke Hailey Duke i Megan McJames osnovale Indipendent Ski Racing, koji će učestvovati u Svetskom kupu

Hailey Duke i Megan McJames nisu mnogo tugovale kada su prošlog proleća saznale da za njih nema mesta u US Ski Teamu. Pošto su imale rezultate koji su im osiguravali mesta u Svetskom kupu, ove Amerikanke nisu oklevale. Jednostavno su osnovale svoj tim: Independent Ski Racing.

Ubrzo su im se pridružile Katie Hartman (24) i Lena Andrews (18). Katie je aktuelna studentska šampionka SAD u superveleslalomu, dok je veoma talentovana Lena prošle godine dobila pozivnicu za US Ski Team i u juniorskoj konkurenciji je u više disciplina bila u samom vrhu. Tim menadžer Pat Andrews veruje da njegove devojke poseduju sve što je potrebno za uspeh u Svetskom kupu.

- Ovo je sjajna ekipa sa tako mnogo potencijala. Izuzetno su fokusirane na svaki trening, na svaki detalj, da je to neverovatno – kaže on i dodaje da je veoma važno angažovati prave trenere koji će prihvatiti ovako delikatan zadatak:

- Doveli smo Helmuta Kruga kao glavnog trenera i Jonasa Linda, koji će biti njegov pomoćnik. Radi se o iskusnim stručnjacima, koji su radili u Evropskom i Svetskom kupu.

Baza Independing Ski Racinga je u Aspenu u Koloradu, a povezani su sa Aspen Valley ski klubom.

- Aspen je domaćin jedinog takmičenja u SAD u tehničkim disciplinama za žene. Tu su neke od najboljih staza za treniranje u Americi. Da ne pominjem koliko su dobri u pravljenu veštačkog snega. Verujemo da će u budućnosti biti još ovakvih timova poput našeg, upravo zbog finansijskih ograničenjaa US Ski Teama. Nadamo se i radimo na tome da Independig Ski Racing bude dugoročan projekat - naglašava Pat Andrews.

Tim trenutno trenira na Stubai glečeru u Austriji, a devojke žele što bolje da se pripreme za početak sezone u Soeldenu.

Ovo, inače, nije prvi put da se skijaši odlučuju da formiraju nezavisni ski tim. Posle nekoliko burnih godina i loših odnosa sa US Ski Teamom, Bode Miller je posle Svetskog kupa 2007. oformio svoj Team America, koji se sastojao od samo jednog skijaša – Bodea Millera. Kasnije se on vratio pod okrilje US Ski Teama.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar