Naslovna    Vesti    Takmičenja    Završena sezona za Beata Feuza
22

nov

2012

Završena sezona za Beata Feuza

Najbolji švajcarski skijaš neće se takmičiti u sezoni Svetskog kupa 2012/13.

Za Beata Feuza, drugoplasiranog u ukupnom poretku Svetskog kupa prošle godine, nova sezona je završena pre nego što je i počela. Feuz i dalje ima problema sa infekcijom levog kolena koja ga je sprečila da nastupi na otvaranju sezone u Soeldenu. On je još uvek u bolnici, njegovo stanje je stabilno, ali nedovoljno dobro da bi uskoro mogao da očekuje povratak takmičenjima. Problemi sa kolenom ipak su naterali talentovanog Švajcarca da odustane od takmičenja u narednom periodu.

Razlozi infekcije kolena Beata Feuza su i dalje nejasni. Prvi simptomi su počeli da se javljaju pre Soeldena. Nakon toga, situacija je postala još ozbiljnija. Posle prve pomoći koja mu je pružena, kao i dodatnih ispitivanja koja su sprovedena u bolnici u Bernu, unutrašnjost  kolena je čišćena nekoliko puta u pokušaju da se identifikuje i zaleči izvor infekcije.

Stanje se pogoršalo prošlog vikenda i Feuz je prebačen u Insel bolnicu u Bernu. Uz pomoć specijalista sa različitih odeljenja uključujući ortpopede, hematologe, vaskularne hirurge, radiologe i druge, Feuzu je dijagnostikovana pojačana infekcija i krvarenje u kolenu. Skijaš je podvrgnut različitim terapijama i medicinskim merama i napori su u toku da se definitivno otkrije izvor infekcije koja mu zadaje toliko problema. Kao rezultat celokupne situacije povratak takmičenjima za mladog Švajcarca trenutno ne dolazi u obzir. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar