Naslovna    Vesti    Takmičenja    Ante Kostelić kritikovao FIS zbog povreda najboljih skijaša
23

nov

2012

Ante Kostelić kritikovao FIS zbog povreda najboljih skijaša

Stariji Kostelić optužio je tehničkog direktora FIS za dizajn spustaških staza, za povrede najboljih svetskih skijaša.

Otac i trener najboljeg hrvatskog skijaša Ivice Kostelića, Ante, u izjavi koju je dao za švajcarski magazin Blick, komentarisao je probleme sa kolenom koje ima Švajcarac Beat Feuz. Feaz je juče zbog komplikacija sa infekcijom kolena objavio da je sezona Svetskog kupa 2012/13 za njega završena.

Kostelić je između ostalog rekao da su povrede Feuza, Bode Millera i ivice Kostelića od prošle godine rezultat njihovog nastupa na olimpijskoj stazi za spust u Sochiju, posle koje su sva trojica imala probleme sa kolenom. Za propuste u izgradnji staze optužio je tehničkog direktora FIS za dizajn spustaških staza i nekadašnjeg olimpijskog i svetskog šampiona u spustu, Švajcarca Bernharda Russija. Kostelić je rekao da je jedan od problema sa stazom u Sochiju skok na kome su skijaši leteli preko 70 metara, a na kome mesto za doskok nije dobro napravljeno.

- Feuz je sjajan skijaš, ali je nažalost postao žrtva FIS-a. Zapravo postao je žrtva Bernharda Russija koji je jako dobar čovek, ali koji često ne radi dobre stvari za skijanje. Ono što se dogodilo mom Ivici i Bode Milleru, dogodilo se i Feuzu. Rizik bi se smanjio kada bi se staze pravile suvislije  – rekao je Ante Kostelić.

Bernhard Russi je ubrzo odgovorio Kosteliću:

- Boli način na koji gospodin Kostelić optužuje. Cenim ga kao osobu i trenera i već sam diskutovao sa njim o tome puno puta. Sada je izgubio svu objektivnost. Bode Miller je priznao da je sam kriv za povredu, a za Ivicu svaki zavoj može da bude koban jer ima dugu istoriju povreda. Kao arhitekta pokušavam da staze pripremim preko leta. Postavljač staze, određuje putanju i tempo, prilagođava skokove i odlučuje o bezbednosnim merama.

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
23

nov

2012

09:28  |   anonymous [neregistrovani]

Ante, ne raspravljaj se snjim, nabodi ga!

Preporuka

Ostavi komentar