Naslovna    Vesti    Takmičenja    Bode Miller i Beat Feuz ponovo na snegu
01

avg

2013

Bode Miller i Beat Feuz ponovo na snegu

Dva velika skijaška šampiona se posle duže pauze vraćaju treninzima na snegu.

Za Bode Millera, jednog od najvećih skijaša u istoriji ovog sporta, problemi sa kolenom su izgleda konačno prošlost.  Legendarni Amerikanac, koji je zbog povrede kolena propustio celu prošlu sezonu, vraća se onome što najbolje zna da radi, takmičarskom skijanju. Bode je odradio kondicione pripreme u SAD i sada putuje na Novi Zeland kako bi otpočeo ciklus priprema na snegu.

Miller je poslednji put nastupio u nekoj trci Svetskog kupa još u februaru 2012. godine. Iako ima 36 godina, ako bude potpuno zdravstveno spreman, sigurno će biti ozbiljan kandidat za najviše domete u predstojećoj skijaškoj sezoni. Najveći izazov za njega će svakako predstavljati ZOI u Sochiju na kojima će pokušati da uveća svoj impresivni konto od 6 osvojenih olimpijskih medalja.

Još jedno veliko ime svetskog skijanja ovih dana posle višemesečne pauze pravi prve korake na snegu. Švajcarac Beat Feuz, drugoplasirani u ukupnom poretku Svetskog kupa u sezoni 2011/12 prevazišao je silne komplikacije koje je imao zbog povrede levog kolena i njenog neadekvatnog lečenja zbog čega mu je u jednom trenutku bio ugrožen nastavak karijere.

Feuz se trenutno nalazi na glečeru Hintertux gde mu uslovi savršeno odgovaraju. Švajcarac je izjavio da je sa kolenom za sada sve u redu, a da mu treninzi na Hintertuxu odgovaraju jer je sneg mekan. Dodao je da će se takmičarskom skijanju vratiti na početku američke turneje u kanadskom Lake Louiseu u novembru mesecu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar