Naslovna    Vesti    Takmičenja    Alpine Rockfest – jedinstven spoj ski takmičenja i zabave
21

dec

2012

Alpine Rockfest – jedinstven spoj ski takmičenja i zabave

U italijanskoj Paganelli, u Trentinu, održan je treći po redu Alpine Rockfest.

Italijanska Paganella, nekadašnja trening baza američke skijaške reprezentacije, ponovo je okupila sam krem svetskog skijanja u muškoj konkurenciji, kao i brojne ljubitelje dobre zabave.

Alpine Rockfest je već postao tradicionalni događaj koji kombinuje takmičarsko skijanje i dobar provod sa ciljem promocije skijanja i vrhunskih skijaša van okvira Svetskog kupa. U sklopu jednodnevnog festivala održava se egzibiciona trka u kojoj učestvuju neke od najvećih zvezda Svetskog kupa. Ove godine u Paganelli su nastupili Aksel Lund Svindal, Ted Ligety, Max Blardone, Davide Simoncelli i mnogi drugi. Pobednici prethodnih godina bili su Cyprien Richard i Ted Ligety.

Format trke je sprint veleslalom na čijem kraju se nalazi atraktivni skok kod koga takmičari preskaču Audi automobil. Pobedniku pripada 70,000 EUR što je najveći nagradni fond u nekoj skijaškoj trci.

Iako su 2012. godine, zbog neverovatne forme u veleslalomu, svi kao pobednika egzibicione trke videli Teda Ligetyja, sjajni Amerikanac nije opravdao očekivanja i nije uspeo da završi trku. Pobedio je domaći favorit Davide Simoncelli, dok je drugi bio njegov zemljak Luca de Aliprandini. Treće mesto osvojio je Aksel Lund Svindal.

Kada su se završila takmičarska uzbuđenja, posetioci su nastavili sa dobrim provodom na rok koncertima koji su trajali ostatak dana. Nastupali si The Bastard sons of Dionisio, Rebel Rootz, Le origini delle Spezie.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar