Naslovna    Vesti    Takmičenja    Novi bodovi za Nevenu Ignjatović u Evropa kupu
11

jan

2013

Novi bodovi za Nevenu Ignjatović u Evropa kupu

Nevena Ignjatović osvojila 21. mesto u Evropa kup slalomu u švajcarskom Melchsee Fruttu.

Najbolja srpska skijašica nastavila je sa takmičenjima u Evropa kupu. Nevena je u četvrtak, u švajcarskom skijalištu Melchsee Frutt,  vozila slalom. U izuzetno jakoj konkurenciji (učestvovalo čak 10 slalomašica iz top 30), zauzela je 21. mesto. Koliko je trka bila jaka, govore imena učesnica poput  Wendy Holdener, Sarke Zahrobske, Therese Borssen, Anemone Marmottan… Pobedu je odnela Wendy Holdener (SUI), ispred Nathalie Eklund (SWE) i Monae Loeseth (NOR).

Nevena je u prvoj vožnji, u kojoj je imala startni broj 40, napravila nekoliko grešaka i istu završila na 26. mestu. Startujući kao peta, u drugom laufu je popravila svoj plasman i trku završila na 21. mestu. Posebno treba da raduje odlična druga vožnja, u kojoj je Nevena ostvarila sjajno 5. najbolje vreme.

- Prvu vožnju sam grešila, ali završila dvadeset šesta. S obzirom da sam drugu startovala peta, iskoristila sam dobru stazu i imala 5. vreme druge vožnje. Razlike nisu bile velike i trka je bila dosta jaka, deset devojaka je bilo iz top 30. Sutra imam još jednu šansu – rekla nam je Nevena posle trke.

Nevena će danas u Melchsee Fruttu voziti još jednu trku Evropa kupa. U pitanju je ponovo slalom, ali ovoga puta noćna trka. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar